Yüksekova'da Su Şebekeleri Dondu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yüksekova'da Su Şebekeleri Dondu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Yüksekova\'da Su Şebekeleri Dondu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan soğuk hava nedeniyle su şebekeleri donan vatandaşlar, ihtiyaçlarını köy çeşmesinden karşılıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan soğuk hava nedeniyle su şebekeleri donan vatandaşlar, ihtiyaçlarını köy çeşmesinden karşılıyor.

Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 30 dereceye düştüğü ilçede, çok sayıda evin su şebekesi dondu.

İçme suları donan bazı vatandaşlar, kendi çabalarıyla donan su borularını ısıtarak suların tekrar akmasını sağlamaya çalışırken, birçok vatandaş da içme suyu ihtiyacını karşılamak için köy çeşmelerine akın etti.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Güldere köyünün çeşmesinden su ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, bidonlara doldurdukları suyu araçlarla evlerine taşıdı.

Vatandaşlar, uzun bir aradan sonra ilk kez hava sıcaklığının bu kadar düştüğünü belirtti.

Kaynak: AA