Süleymanlı Piknik Alanı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Süleymanlı Piknik Alanı Açıldı

Süleymanlı Piknik Alanı Açıldı

Süleymanlı Köyü'nde bulunan Emiralem Regülatörü yanındaki piknik alanı İzmir İl Özel İdaresi tarafından düzenlenerek açıldı.

16.07.2012 13:23

Yaklaşık 200 bin liraya mal olan piknik alanında yürüme yolu, çocuk oyun alanı, sahne bulunuyor. Piknik alanının açılması ile birlikte köylüler düğünlerini bu alanda yapabilecekler.

Süleymanlı Köyü'nde bulunan DSİ'ye ait Emiralem Regülatörü yanında 27 dönümlük alanda oluşturulan piknik alanı Menemen Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yeniden düzenlendi ve hizmete açıldı.

Piknik alanının açılışına İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, İzmir İl Genel Meclisi'nin AKP ve CHP'li üyeleri, muhtarlar ile yöre haklı katıldı.

Törende konuşan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, piknik alanından hafta sonları 2-3 bin kişinin yararlandığı belirterek, "Yıllardır atıl bir durumda bulunan bu yerin, mesire alanı olarak düzenlenmesiyle yöre insanları burasını piknik alanı olarak değerlendirecek, düğünlerini, derneklerini, toplantılarını düzenleyecek. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Menemen Köy Şenliklerine ev sahipliği yapacaktır. Gediz Nehrinin kıyısında, tarihi regülatörün yanı başında 27.000 m2'lik bu alanın düzenlenmesi İl Genel Meclisimizin ve İl Encümenimizin kararları doğrultusunda, Menemen Köylere Hizmet Götürme Birliğince 118 000 + KDV olarak ihale edilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2 adet çocuk oyun parkı, piknik masaları ve kırık asfalt katkısıyla birlikte bu mesire alanının düzenlenmesi için yaklaşık 200.000 TL civarında bir harcama yapıldı" dedi.

2009 yılından günümüze kadar İl Genel Meclisi kararları doğrultusunda Menemen'e yaklaşık 3.833 TL civarında hizmet aktarıldığını belirten Meclis Başkanı Değirmenci, "Tabii ki İzmir sadece Menemen'den ibaret değil. Bütçemiz hedefleri doğrultusunda ilimizin 30 ilçesi 597 köyüne önemli hizmetleri götürmeye devam ediyoruz. Özel idarenin başı olarak sayın valimizin önderliğinde, İl Genel Meclisimizin kararları doğrultusunda ilimizin Eğitimine, sağlığına, kırsal kalkınmasında, tarımına, spor, çevre ve kültür, turizm ve sosyal hizmetler alanlarında çalışmalarımız devam ediyor.

Hepinizin bildiği gibi Türkiye'de ilk defa İzmir İl Özel İdaresi ilimizin köylerinin çöplerini düzenli olarak haftada bir defa topluyor. Yine Türkiye'de ilk defa İzmir'de Özel İdare köylerin tamamının envanterini çıkardı. İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesiyle işbirliği yaparak, 70 m2 ile 189 m2 aralığında 10 adet konut projesi ile 380 m2 büyüklüğünde köy konağı projesi ile kırsal yapı il rehberi hazırlandı. Bu projelerin mimari, statik, elektrik ve tesisat projeleri detaylı olarak hazırlanıp, ücretsiz olarak kırsal bölgedeki vatandaşlarımıza sunulmaya başlanmıştır. Yörenin tarihi dokusu, yöresel özellikleri ve kullanım alanları göz önüne alınarak hazırlanan bu konut projeleri bütün köylerimizin hizmetlerine sunulmuştur" diye konuştu.

Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ise içerisinde 930 çam ağacının bulunduğu alana bir kafeterya, iki tuvalet, 2 bin metrekare yürüyüş yolu, su, elektrik, 110 metrekarelik bir sahne yapıldığını belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Süleymanlı Köyü Piknik Alanı açılışında son konuşmayı yapan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise alanın Süleymanlı Köyü sakinlerinin olduğunu hatırlatarak, "Burası yaklaşık 20 yıl önce de piknik alanı olarak düzenlenmiş ancak bakımsızlıktan harabeye dönmüş. Süleymanlı halkının son derece modern bir piknik alanı haline getirilen alanın bundan sonra buranın harabeye dönmesine izin vermemesini istiyorum" dedi.

Açılışın ardından Vali Kıraç ve beraberindekiler piknik alanında kısa bir süre oturdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süleymanlı Piknik Alanı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement