Süleymanpaşada teknolojiyi tüketen değil üreten çocuklar yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Süleymanpaşada teknolojiyi tüketen değil üreten çocuklar yetişiyor

Süleymanpaşada teknolojiyi tüketen değil üreten çocuklar yetişiyor

İlk dönem kayıtlarına yaklaşık 100 öğrencinin başvurduğu ve eğitimlerine başladığı projede Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çocukların eğitimlerini yerinde inceledi.

18.10.2016 13:33  Güncelleme: 13:34

Süleymanpaşa Belediyesi'nin "Bilimin En Eğlenceli Hali" sloganıyla başlattığı ve çocukların teknoloji kullanmaktan önce nasıl üretildiğini öğrenmesini amaçladığı kod yazma, robot atölyesi ve 3D yazıcı atölyesi eğitimleri Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde başladı.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EKREM EŞKİNAT: "TEKNOLOJİYİ İNSANIN YÖNETMESİ ADINA ÇOCUKLARA BÖYLE BİR EĞİTİM PROJESİ TASARLADIK"

Kod yazma, robot atölyesi ve 3D yazıcı atölyesi olmak üzere üç ayrı kulvarda eğitim alan çocukların aldığı eğitimlere katılıp çalışmaları inceleyen Başkan Eşkinat; "Yaşadığımız dünyada teknoloji bizi esir almaya başladı. Bizi teknoloji yönetiyor. Teknolojinin asıl görevi ise hayatı kolaylaştırmak. Bu esaretten kurtulmak ve teknolojiyi insanın yönetmesi adına çocuklara böyle bir eğitim projesi tasarladık." dedi.

"PROBLEM ÜRETEN DEĞİL, PROBLEM ÇÖZEN BİREYLER OLMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Projenin ilk safhası olarak 3 aşama belirlendiğinin altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Şu anda 3 aşama belirledik. Bir tanesi kod atölyesi. Kod atölyesi ile çocuklar algoritmik düşünceyi nasıl geliştirebileceklerini öğreniyorlar. Problem üreten değil, problem çözen bireyler olmaya çalışıyorlar. Bir diğer eğitimimiz 3D yazıcı atölyesi. Çocukların bilgisayarda tasarladıkları projeleri 3D yazıcı ile gerçeğe dönüştürerek yaratmayı öğreniyorlar. Bir diğer eğitim ise robot atölyesi. Robot atölyesinde de çocuklarımız robotları kendileri birleştirip belli sensörler ile nasıl uzaktan yönetebileceklerini öğreniyorlar."diye konuştu.

"HEM DÜŞÜNMESİNİ, HEM ÜRETMESİNİ, HEM PAYLAŞMASINI ÖĞRENECEKLER"

Çocukları geleceğin bilim adamları olmasını için çabaladıklarının altını çizerek sözlerini noktalayan Eşkinat; "Projemizi özetlemek gerekirse çocuklar robot olmaktan çıkıp robotu yönetiyor ve hiçbir zaman da robotlaşmıyorlar. Türkiye'nin dünyada hak ettiğini yerini alabilmesi için teknolojide devrim yapması gerekiyor. Bu devrim bu çocuklardan başlayacak. Biz teknolojiyi ne kadar öğrenmeye çalışsak da yapımız itibari ile onlar kadar başarılı olma şansımız bulunmuyor. Ancak biz ilkokul ve okul öncesi çocuklarımıza böyle bir eğitim verir bunu yaygınlaştırırsak hem ülke demokrasisine hem de daha çağdaş bir ülkede yaşamaya katkıda bulunmuş olacağız. Çocuklar geleceğin bilim adamı olacak. Hem düşünmesini, hem üretmesini, hem paylaşmasını öğrenecekler." ifadelerini kullandı.

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ LALE ÇİFÇİ: "BU ÇALIŞMALAR GÜNLÜK HAYATLARINDA DA ONLARI OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEK"

Başkan Eşkinat'ın ardından projenin detayları ile ilgili Bilgisayar Öğretmeni Lale Çifçi bilgi verirken "Kodlama atölyesinde çocuklarımız yapmak istediklerini kendileri tespit edecek ve tasarlayacaklar. Tasarladıklarını kodları ile birlikte bilgisayarda hazır hale getirecekler. Hazırlanan bu kodların hatalarını tespit edip geri dönüş yapabilecekler. Sonrasında bize sunacaklar. Salt tüketen olmaktan kurtulup artık üreten kısmına geçmiş olacaklar. Bu çalışmalar günlük hayatlarında da onları olumlu yönde etkileyecek. 3Dd çizim atölyemizde yaratıcılıklarını kullanacaklar. Bu sayede objeleri birleştirip tasarımlarını 3D yazıcıdan çıkış alabilecekler. Bunun için birden fazla program kullanacaklar. İki program dosyasını birleştirecekler. Aldıkları çıkışlarla sonuçları sanaldan gerçeğe taşıyarak görebilecekler. Robot atölyemizde de çocuklar sabırla küçük parçaları el becerilerini geliştirerek birleştirmeyi, bunların her parçasının ayrı görevi olduğunu, aynı zamanda dekorunu da kullanarak süsleme yeteneğini elde edecekler. Hazırladıkları robotları ellerindeki kılavuzlarla birlikte tamamlayacaklar. İster kumandadan ister telefonlarına yükleyecekleri uygulamalardan verdikleri komutlarla robotları yönlendirebilecekler." şeklinde konuştu.

ADEN KOLEJİ ORTAOKUL MÜDÜRÜ EMRAH YALÇINTAŞ: "ÖĞRENCİLERİN TEKNOLOJİDEN FAYDALANMASI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ"

Son olarak eğitime katılan Aden Koleji öğrencileri adına konuşan Aden Koleji Ortaokul Müdürü Emrah Yalçıntaş projenin öğrenciler için oldukça verimli bir proje olduğunu ifade ederken; "Öğrencilerin üzerindeki en büyük etkisi teknoloji algısını değiştirmesi. Bilimin En Eğlenceli Hali projesi öğrencilerin teknolojiden faydalanması için oldukça önemli. Bizler çocuklara teknoloji nedir diye sorduğumuzda teknolojik ürünler olarak cep telefonu tabletler bilgisayarlar cevaplarını alıyoruz. Artık bu proje sayesinde robottan, yazılımdan ve kodlamadan bahsedebileceğiz. Oldukça hızlı olan geri dönüşü de gayet başarılı olan bir proje. Bizim için en büyük özelliği kaymış olan teknoloji algısını yerine oturtmak. Bu yönden projeyi çok başarılı buluyoruz. Bu konuda Süleymanpaşa Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

2 AYLIK EĞİTİMİN ARDINDAN BAŞVURULAR ALINACAK

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 5 ayrı grupta 2 ay boyunca sürecek eğitimler sonrasında yeni öğrenciler için kayıtların tekrar açılacağı ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süleymanpaşada teknolojiyi tüketen değil üreten çocuklar yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement