Sünnet Olmak İçin Finlandiya'dan Trabzon'a Geldi - Son Dakika
Güncel

Sünnet Olmak İçin Finlandiya'dan Trabzon'a Geldi

Sünnet Olmak İçin Finlandiya\'dan Trabzon\'a Geldi

13 yaşında Müslümanlığı tercih eden 54 yaşındaki Sauli Ingman, iş adamı Yakup Yılmaz'ın yardımıyla Trabzon'a gelerek sünnet oldu.

26.09.2015 10:57  Güncelleme: 16:57

Osmanlı tarihi okurken Kanuni Sultan Süleyman'dan etkilenip Müslümanlığı tercih ederek Süleyman ismin alan Finlandiyalı Sauli Ingman, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Trabzon'da sünnet oldu.

HACCA DA GİTMİŞ

Tarihçi olan ve 13 yaşında Müslümanlığı tercih eden 54 yaşındaki Sauli (Süleyman) Ingman, Müslümanlıkla şereflenmenin onurunu yaşadığını belirterek Kanuni'nin çok önemli bir kişi olduğunu söyledi. Finlandiya'de yaşayan iş adamı Yakup Yılmaz'ın yardımıyla Trabzon'a gelerek sünnet olan Süleyman Ingman hacca da gittiğini belirtirken, iş adamı Yılmaz geçen sene de 3 Finlandiyalı gencin Trabzon'da sünnet olduklarını anlattı.

"FİNLANDİYA'DA SÜNNET OLMAK ZOR İŞ"

25 yıldır Finlandiya'da yaşadığını belirten iş adamı Yılmaz, "Kendisi 1975 yılında Müslüman olmuş. Müslüman olmasının nedeni ise okuduğu Türk tarihinden çok etkilenmesi. Osmanlı tarihinde en muhteşem padişah Kanuni Sultan Süleyman olduğu için kendine de Süleyman ismini veriyor. Geçen yıl yine Finlandiya'dan 3 kişi Trabzon'a gelerek sünnet olmuştu. 'Ben de sünnet olmak istiyorum.' dedi ve biz de kendisine yardımcı olduk. Finlandiya'da sünnet olmak zor iş. Çünkü hem pahalı hem de doktorlar pek yapmak istemiyor. Bu konuda uzman da değiller. Ben de sevabına buraya getirdim. Kanuni'nin isminden dolayı Süleyman adını alıyor ve şimdi Kanuni'nin doğduğu yerde sünnet oluyor." dedi.

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ"

Yılmaz, Süleyman Ingman'ın 2 yıl önce hacca gittiğini ifade ederek, "2013 yılında hacca gitti. Tek eksiği sünnet idi onu da burada hallediyoruz. Dolayısıyla Müslüman olmasına vesile olan Osmanlı tarihi. Türkiye'yi çok seviyor. Biraz Türkçe de konuşuyor." ifadelerini kullandı.

Yarı Türkçesiyle konuşan Süleyman Ingman, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek, "Sultan Süleyman'ı tarihten okudum. Kendisinden çok etkilendim. Çok mühim bir kişi." dedi.

İmperial Hastenesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik ve ekibi tarafından ameliyatla sünnet edilen Ingman, operasyonun ardından aynı gün taburcu edildi.

İmperial Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik yurt dışından ve yurt içinden zaman zaman hastaneye sünnet olmak için gelenlerin olduğunu belirterek, her yıl çok sayıda kişiyi sünnet ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sünnet Olmak İçin Finlandiya'dan Trabzon'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Trabzonlu : Araplar'dan sonra fillandiyalılar da artık trabzona akın eder turizm patlaması yaşarız ;) ama helal olsun Allah hidayet eylesin maaşallah herkese de böyle itikat versin yaradan 32 2 Yanıtla
  • Deli baltaa: Düşünsene kanuni vefat edeli kaç yıl oldu ve islama hizmet ve davranışlarından dolayı bir finlandiyalı kardeşimiz için mülüman olmaya vesile olmuştur. Bizi gören hristiyanlarda belki islama soğuk bakıyor 27 1 Yanıtla
  • sio: Aferin süleyman agbi mübarek olsun 16 0 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Of yinemi Trabzon .... 3 10 Yanıtla
  • 1NUMARA: Zaten her insan musluman olarak dünya,ya 8 0 Yanıtla
  • ness: bu haberi yazan cahil. hadi yazı yazmasını bilmiyosun tuşa basmasını da bilmiyomusun ? 3 3 Yanıtla

Advertisement