Sur'a Panoramik Müze! - Son Dakika
Güncel

Sur'a Panoramik Müze!

Sur\'a Panoramik Müze!

Seçim ziyaretlerini çok yönlü sürdüren AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Kurt, projelerini halkla paylaşıyor.

14.03.2014 13:26

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, en büyük projelerinin arasında, Sur içine, Fethin hikâyesinin anlatılacağı 'Panoramik müze' yapmak olduğunu vurgulayarak, " Türkiye'nin ve İslam Dünyasının pek çok yerinden ilgi çekerek, buraya turist akınına sebebiyet verecek objelerden bir tanesidir" dedi.

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, seçim ziyaretlerini çok yönlü sürdürüyor. İlçe Başkanı Şafak Yontürk ve Meclis üyeleriyle birlikte Bir yandan esnaf ve köy ziyaretlerini sürdüren Kurt, aynı zamanda ev, taziye ve düğün ziyaretlerini de yaparak, halkla birlikte oluyor. Kahvehanelerde halk ile dama oynayan Kurt, yoğun ilgi görüyor. Halkın hizmet alamama noktasındaki sıkıntılarını dinleyen Kurt, destek istedi.

SURİÇİ'NE PANORAMİK MÜZE

Dünyada fetih özelikli olan modern şehirlerin tamamından bir panoramik müze olduğunu vurgulayan Kurt şöyle dedi;

"Fetih özellikli olan İstanbul gibi, dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi. Biz Diyarbakır gibi çok önemli bir fethe sahip bu şehre bir panoramik müze yapılmamıştı, bunu yapacağız. En önemli projelerimizden bir tanesi bu. Panoramik müzede 360 derece bütün görseli oluşturup onun üzerinden yine görsel ve 3 boyutlu objenin üzerinden fethin hikayesi anlatılır. Biz orada Hz. Süleyman'dan Hz. Süleyman'ın otak kurduğu yerden, köpeğinin şehre kanalizasyon deliğinden geçtiği noktadan, 27 sahabenin şehit düştüğü noktalara kadar bir tek panoramik müzede bu şehrin fetih hikayesini dillendireceğiz.

PROJE TURİST AKININA SEBEBİYET VERECEKTİR

3 boyutlu, 3 metrelik perde üzerinden dünyadaki en güzel örneklerinden örnekleme yaparak buraya taşıyacağız. Bunun gösterileceği yeri halkımızla tartışabiliriz ama benim aklımdaki, özellikle Dicle vadisini yaparsak, Dicle Vadisi kenarında olabilir. Aslında Kırklar Dağı'nda o ucube olmazsa onun altındaki bir bölgede panoramik müze inşa edilebilirdi. Veya Üniversite Camisinin olduğu yerden tekrar bunu hayata geçirebiliriz. Veya Otağın kurulduğu yerde de bunu hayata geçirebiliriz. Bunu zaman içerisinde şehrin dinamikleriyle tartışacağız. Ama tartışmayacağım şey, bu panoramik müzenin hayata geçirilmesi. Ben inanıyorum ki, Türkiye'nin ve İslam Dünyasının pek çok yerinden ilgi çekerek, buraya turist akınına sebebiyet verecek objelerden bir tanesi"

CİDDİ ANLAMDA HİZMETE İHTİYAÇ VAR

Kurt, Taziye ve düğün ziyaretlerini çok hızlı bir şekilde sürdürdüklerine işaret ederek, "Ziyaretlerimiz sürüyor. Taziye ve düğün ziyaretlerimiz sürüyor. Şehrin içinden ve köylerden kopmadan bir yandan da sosyal sorumluluk projelerini de ihtiyaçlarını yerinden görerek yürütmeye çalışıyoruz. Seçim çalışması yürütüyoruz. Özellikle bugün yaptığımız ev ve taziye ziyaretleri, halkla temas örneğin kahvelerde dama oynayan insanların içerisinde oturduk. Burada gördüğüm şey, ciddi anlamda hizmete ihtiyaç var. İnsanlar şunu görüyor, artık bugünkü hükümet kimlik üzerinden onları rencide eden bir hükümet değil. Kimliğe dönük temsil varlık kavgası da bittiği için şimdi eşitlik ve kalkınma kavgasının ihtiyacı halka da yansımış. Her gittiğimiz yerde bunu tekrar tekrar müşahede ediyoruz" dedi.

BÜTÜN KÖYLERE PARKE TAŞI DÖŞEYEREK, İSTİHDAMA KATKI SUNACAĞIZ

"Özellikle işsizlikle ilgili ciddi sıkıntılar şehre yansıyor" diyen Kurt, şunları söyledi:
"Ama bizim yapacağımız projelerinden bir tanesi, mesela bütün köylerin içini biz parke taşı ile döşemeyi düşünüyoruz. Parke taşı aynı zamanda istihdam yaratan bir işçiliktir. Dolayısıyla bu boyutu ile baktığımız zaman biz tahminen ilk 5 yılımız içerisinde suriçinin ve sur'a bağlı bölgelerin şantiye haline gelmesi demek, ancak buradaki istihdam açığını büyük oranda kapatabilecek işler. Ama bunların kalıcı istihdama dönüşebilmesi bahsettiğimiz bu suriçinin hak ettiği sayıda turisti çekebilecek şekilde onarılması, restore edilmesi, hayata kazandırılmasıyla ilgili bir süreçtir. Her yıl bir kademe artarak bunları azalta azalta gideceğiz. Bu süreç içerisinde de öyle tahmin ediyorum ki bizim öngördüğümüz tutarsa eğer bu işin sonunda sur içi bütün Diyarbakır'ı besleyecek hale gelecek. Sur Belediyemiz bütün Diyarbakır'ın adeta gelir kaynağı haline gelecektir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sur'a Panoramik Müze! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement