Sur'da Güvenlik Güçlerinden Teröristlere "Teslim Ol", Sivillere "Tahliye" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Sur'da Güvenlik Güçlerinden Teröristlere "Teslim Ol", Sivillere "Tahliye" Çağrısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Teröristlere çağrı yapılması Okuldan görüntü Sur ilçesinden görüntü Sur'daki terör operasyonu Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda güvenlik güçlerinin, teröristlere "teslim ol", bölgede bulunduğu öne sürülen sivillere "tahliye" çağrısı devam ediyor.

01.03.2016 14:41

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Teröristlere çağrı yapılması

Okuldan görüntü

Sur ilçesinden görüntü Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda güvenlik güçlerinin, teröristlere "teslim ol", bölgede bulunduğu öne sürülen sivillere "tahliye" çağrısı devam ediyor.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Operasyonda sona yaklaşılırken güvenlik güçlerince, terör örgütü mensuplarına teslim olmaları, bölgede bulunduğu öne sürülen sivillere de güvenli bölgeye tahliye edilmeleri yönünde çağrı yapıldı. Jandarma ekiplerinin, Savaş ve Hasırlı mahallelerinde zırhlı araçtan megafonla yaptığı anonslar basın mensuplarınca kaydedildi.

"Tahliye olmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlanacak"

Kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi için icra edilen operasyonda son aşamaya gelindiği belirtilen anonslarda, şu ifadelere yer verildi:

"Çıkanların öldürüldüğü, infaz edildiği yalanlarıyla sizleri kandırıyorlar. Güvenlik güçlerince çıkanlara yardımcı olunduğu, gerekli işlemlerin şeffaflıkla yapıldığı ortadadır. Son olarak 19 Şubat 2016 tarihinde 6 şahıs güvenlik güçleri tarafından her türlü tedbir alınarak, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bölgesine tahliye edilmiştir. 22 Şubat 2016 tarihinde ise 3 bölücü terör örgütü mensubu operasyon bölgesinde teslim olmuştur. Tahliye olmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlanacaktır."

"Çocukları 'canlı kalkan' olarak kullanmayın"

24 ve 26 Şubat 2016 tarihinde güvenlik güçleri tarafından tahliye için gerekli tedbirler alınıp, anonslar yapılmasına rağmen kimsenin çıkmadığı ifade edilen anonsta, "Çocukların zarar görmesini istemiyoruz. Niçin bunları teslim etmiyorsunuz? Biz de endişeleniyoruz. Çocuklar zarar gördüğü takdirde sizler vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız. Çocukları 'canlı kalkan' olarak kullanmayın" denildi.

Son 15 günde çağrılar üzerine 24 vatandaşın güvenlik güçlerince tahliye edildiği, 3 teröristin teslim olduğu belirtildi.

Sur\'da Güvenlik Güçlerinden Teröristlere "Teslim Ol", Sivillere "Tahliye" Çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'da Güvenlik Güçlerinden Teröristlere 'Teslim Ol', Sivillere 'Tahliye' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement