Sürgünün 69. Yılında Ahıska Türkleri ve Onurlu Vatan Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Sürgünün 69. Yılında Ahıska Türkleri ve Onurlu Vatan Mücadelesi

Sürgünün 69. Yılında Ahıska Türkleri ve Onurlu Vatan Mücadelesi

DAÜ evsahipliğinde "Sürgünün 69. Yılında Ahıska Türkleri ve Onurlu Vatan Mücadelesi" konferansı gerçekleştirildi.

29.04.2013 11:21

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve KKTC Ahıska Türkleri ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Sürgünün 69. Yılında Ahıska Türkleri ve Onurlu Vatan Mücadelesi" konulu konferans 26 Nisan 2013 Cuma günü, saat 16:00'da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu konferansa UBP Milletvekili Zorlu Töre, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, birçok belediye başkanı ve öğrenciler katıldı.

Dünya Ahıska Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan tarafından gerçekleştirilen konferans DAÜ'de eğitim gören Ahıskalı öğrencilerin sunduğu dans gösterisi ve hemen ardından Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin hazırladığı ve Ahıskalı Türklerin tarihini anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Doğan, dünyanın 10 ülkesine dağılmış olan Ahıska Türklerinin yaşamış oldukları zorlukları ve dünyanın 10 ülkesinde örgütlenerek DATÜB çatısı altında toplanılarak vatan toprakları olan Ahıska'nın geri kazanılması için verilen onurlu mücadeleyi anlattı.

Prof. Dr. Doğan, bir milletin kültürünü o milletin dansı, edebiyatı, şiiri ve müziğinin yansıttığını belirterek gençlere beklentileri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeleri, başarıyı hedeflemeleri ve başarılarını toplumlarla paylaşmaları tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Doğan, yaptıkları işi en iyi şekilde gerçekleştirmeleri tavsiyesinde bulunarak ancak başarılı oldukları zaman seslerini toplumlara duyurabileceklerini bildirdi. Prof. Dr. Doğan, katkı ve desteklerinden dolayı DAÜ Rektörlüğü'ne teşekkürlerini ileterek konferansın, Kıbrıs Türk milleti için önemli bir yere sahip olan büyük devlet adamı merhum Rauf Raif Denktaş'ın isminin verildiği bir tesiste gerçekleşmesinden dolayı duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Prof. Dr. Doğan konferans sonunda DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak'a katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sürgünün 69. Yılında Ahıska Türkleri ve Onurlu Vatan Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement