Suriye'de Türk General Bilmecesi - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Türk General Bilmecesi

Suriye\'de Türk General Bilmecesi

Gündeme bomba gibi düşen iddiayı Ahmet Davutoğlu yalanladı.

21.03.2013 11:01  Güncelleme: 11:47

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Halep kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir Türk generalinin yakalandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Halep'te Suriye ordusu ile muhalif güçler arasında yaşanan çatışma sırasında bir Türk generalinin yakalandığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

HABERİ YALANLADI

Soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı, Suriye'nin Halep kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir Türk generalinin yakalandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

BENZERLERİNİN DE DOĞRU OLMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Söz konusu haberleri "asılsız" olarak niteleyen Dışişleri Bakanı, "Konuya ilişkin olarak, 6 Ağustos 2012 tarihinde Bakanlığımız Sözcüsü tarafından basında bu yönde çıkan asılsız haberlere ilişkin olarak gerekli açıklama yapılmıştır. Esasen bu yönde bilahare bilahare ortaya çıkan benzeri tüm iddiaların da asılsız olduğu ortaya çıkmıştır" dedi. Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti: "Suriye olaylarının en kısa sürede barış ve istikrar odaklı bir seyir kazanması ve geçiş sürecinin halkın meşru beklentileri doğrultusunda tamamlanması için çaba harcayan ülkemiz, temel dış politika ilkeleri çerçevesinde barışçıl bir yaklaşım sergilemektedir."

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Suriye'de Türk General Bilmecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement