Suriye'deki Cezaevinde Açlıktan Öldüğü İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'deki Cezaevinde Açlıktan Öldüğü İddiası

Suriye\'deki Cezaevinde Açlıktan Öldüğü İddiası
25.12.2013 10:13  Güncelleme: 16:55

Suriye'nin Halep kentinde tutuklu bulunduğu cezaevinde açlıktan öldüğü iddia edilen Bayram Gezer'in ailesi, cenazesinin Türkiye getirilmesini istiyor.

Suriye'nin Halep kentinde tutuklu bulunduğu cezaevinde açlıktan öldüğü iddia edilen Bayram Gezer'in ailesi, cenazesinin Türkiye getirilmesini istiyor.

Mücahitler Mahallesi'nde yaşayan anne Hatice Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3,5 yıl önce Suriye'de tutuklanan oğlu 34 yaşındaki Bayram Gezer'in kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle cezaevine konulduğunu belirtti.

Halep'te 10 yıl hapis cezasına çarptırılan oğlunun cezaevinde öldüğü yönünde bilgi aldıklarını belirten Gezer, cenazenin de Halep'te toprağa verildiğini öğrendiklerini dile getirdi.

Çocuklarının cezaevinde hastalandığını öne süren Gezer, "Açlıktan ve susuzluktan öldüğünü öğrendiğimiz çocuğumuzun cenazesini istiyoruz. Kilis'e getirilmesini ve buraya defnedilmesini istiyoruz. En azından mezarını bilelim. Allah rızası için yardım bekliyoruz" dedi.

Baba Recep Gezer de çocuklarını 17 aydan beri görmediklerini belirtti.

Geçen hafta salı günü kendilerine çocuklarının öldüğü yönünde koğuş arkadaşı tarafından bilgi verildiğini, bir gün sonra da defnedildiğini haber aldıklarını anlatan baba Gezer, "Söylediklerine göre çocuğum Halep Cezaevi bahçesine defnedilmiş. Türk yetkililerden çocuğumuzun cenazesinin Kilis'e getirilmesi için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Cezaevinde Açlıktan Öldüğü İddiası - Son Dakika


Advertisement