Suriyeli 2 Mülteci Yüzerek Meis'e Geçmiş - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Suriyeli 2 Mülteci Yüzerek Meis'e Geçmiş

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Suriyeli 2 Mülteci Yüzerek Meis\'e Geçmiş

Antalya'nın Kaş ilçesinden Yunanistan'ın Meis Adası'na bir arkadaşıyla yüzerek geçen Suriyeli Hakeem Hommes (34) Norveç'e ulaştı.

Antalya'nın Kaş ilçesinden Yunanistan'ın Meis Adası'na bir arkadaşıyla yüzerek geçen Suriyeli Hakeem Hommes (34) Norveç'e ulaştı. Hommes, mutluluğunu sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kendi sayfası ve Meis Adası sayfasındaki fotoğraflarla paylaştı.

İstanbul'dan iki hafta önce Antalya'nın Kaş ilçesine gelen ve Suriye'nin Humus kentinde yüzme antrenörlüğü yapan Hakeem Hommes ile adını açıklamadığı bir Suriyeli arkadaşı, yaklaşık 2 mil mesafedeki Yunanistan'ın Meis Adası'na 2 saat yüzerek geçti. Gece yarısı buradaki kayalıklara ulaşan Hommes ve arkadaşı, ardından Yunanistan üzerinden Norveç'in Lyndal kentine ulaşmayı başardı.

Hommes, Norveç'e ulaşma sevincini sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kendi sayfası ile Meis Adası sayfasında paylaştı. Meis'e ayak bastıkları anın yanı sıra, kader arkadaşıyla geçen ocak ayında İstanbul'da çektirdiği fotoğrafları da paylaşan Hommes'in "Çok zor olmadı sadece biraz hava soğuktu ama özgürlük için değerdi, şimdi çok mutluyuz" yazdığı görüldü. - Muğla

Kaynak: DHA