Suriyeli Çocuklar İçin Okul Açıldı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar İçin Okul Açıldı

Suriyeli Çocuklar İçin Okul Açıldı

Mardin'e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarının eğitim göreceği okulun açılışı yapıldı.

25.02.2014 19:20  Güncelleme: 12:06

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarının eğitim göreceği okulun açılışı yapıldı.

Uluslararası Şefkat Derneği, Kuveyt merkezli Uluslararası Rahme Cemiyeti ve Bünyan Derneği'nce yürütülen çalışmalar ile Mardin Valiliği'nin katkılarıyla kentteki Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi hizmete girdi.

Saraçoğlu Mahallesi'nde "Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler Kültür Eğitim Merkezi" adlı okulun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Cengiz, Mardin'in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde bulunan kamplarda ve il genelinde 50 binden fazla Suriyelinin yaşadığını söyledi.

"Birer fert ve devletin valisi olarak Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmayı kendimize görev addediyoruz" diyen Vali Cengiz, şöyle konuştu:

"Devletimizin imkanları ölçüsünde Suriyeli kardeşlerimizle gece, gündüz beraber olmaya çalışıyoruz. Bu okulun Suriyeli kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu dramın bir an önce bitmesini, kardeşlerimizin, sevdikleriyle birlikte yurtlarına, evlerine geri dönmelerini temenni ediyor ve dua ediyorum."

Uluslararası Şefkat Derneği Genel Başkanı Mehmet Mazi ise Uluslararası Şefkat Derneği'nin Kuveyt merkezli Uluslararası Rahme Derneği'yle ortak yürüttüğü çalışmalar neticesinde Türkiye'de bulunan Suriyeli çocukların eğitim görmeye başladığı 6 okulu hizmete soktuklarını söyledi.

Uluslararası Rahme Derneği Başkanı Bedr Burahme de okulun açılışının Kuveyt'in Bağımsızlık Günü'ne denk gelmesinin kendileri açısından çok büyük bir anlam ifade ettiğini, bu önemli günde Türk halkına ve Türkiye'deki Suriyeli misafirlere Kuveyt Emiri Şeyh Ahmed Sabah Cebir El Sabah'ın selamını getirdiğini kaydetti.

Açılışta Suriyeli öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra ülkelerinde yaşanan dramı anlatan tiyatro oyunu sahneledi.

Vali Cengiz, Uluslararası Rahme Derneği Başkanı Burahme, El Bunyen Hamlesi temsilcileri Yusuf El Kindi ve Jasim El Foderi'ye çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler Kültür Eğitim Merkezi'nde 30 derslikte 360 öğrencinin eğitim göreceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar İçin Okul Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement