Suriyeli Yetimler Sevindirildi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Yetimler Sevindirildi

Suriyeli Yetimler Sevindirildi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteynır kentte barınan 164 yetim ve öksüz çocuğa yönelik giysi yardımı yapıldı.

21.03.2016 12:33

Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteynır kentte barınan 164 yetim ve öksüz çocuk, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli tarafından giydirildi. Baydilli, çocukları giydirdikten sonra onlarla birlikte aynı sofrada yemek yedi.

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan yardım kampanyasına Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'de destek verdi. İnsani Yardım Platformu görevlileri tarafından Harran Konteynır kentte barınan 164 yetim ve öksüz çocuk otobüslerle Paşabağı mahallesinde bulunan giyim mağazasına getirildi. Burada çocuklarla yakından ilgilenen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, yetim ve öksüz çocukların giyinmesine yardımcı oldu. Giyim yardımından sonra Başkan Baydilli ve beraberindekiler çocuklarla birlikte aynı sofraya oturarak birlikte yemek yedi.

TOPRAK: YETİMLERİ GİYDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Burada bir açıklama yapan Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu yetkilisi Veysel Toprak; "Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu olarak yaklaşık 1,5 yıldan bu yana Suriyeli Muhaciler için açtığımız giyim mağazamızda şuana kadar 80 bin ailemizi giydirdik. Bunun yanında her Cumartesi günü 150'ye yakın yetim çocuğumuzu giydirmeye devam ediyoruz. Sağ olsunlar bu haftada Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli böyle bir organizasyon yaptı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KUŞ: URFA BİR ENSAR ŞEHRİ

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise "İnsani Yardım Platformu ve Karaköprü Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa aslında bir ensar şehri… 600 bin civarında Suriyeliyi kendi içerisinde barındırıyor. Avrupa 50-60 bin Suriyeliyi ne yapacağız diye düşünürken Suriyelilerin büyük bir çoğunluğu Urfa'da barındırılıyor. Bu anlamda Şanlıurfa üzerine düşeni fazlası ile yapıyor. Tabi bunların içerisinde yetim çocuklar, Öksüz çocuklar daha fazla ilgiyi hakkediyor. Bu nedenle özelikle yetim ve öksüz çocuklar için yapmış oldukları faaliyetten dolayı İnsani Yardım Platformuna teşekkür ediyorum. Bize de bu faaliyetleri kapsamında katkı sağlama imkanı verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

GEREM: ALLAH RAZI OLSUN

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise şunları söyledi: "Yetim çocuklarımızı sevindiren, başlarını okşayan tüm kardeşlerimiz için bir cennet beratı olur. Katkı sunan, emeği olan herkesten, Cumhuriyet Başsavcımızdan, Karaköprü Belediye Başkanımızdan daha binlerce sayamayacağımız isimsiz kahramanından Allah razı olsun"

BAYDİLLİ: DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yetim ve öksüzlerin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, "Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşu İnsani Yardım Platformu her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapıyor. Yanı başımızda ki Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı gelen muhacirlere Şanlıurfa STK'ları ve kurumlar olarak her zaman destek vermemiz gerekiyor. Platform olarak her zaman burada 170'e yakın yetim ve öksüz giydiriliyor. Biz de Karaköprü Belediyesi olarak destek olduk ve destek olmaya da devam edeceğiz. Yapılanlar inşallah hem Türkiye'miz hem de Şanlıurfa'mız için bir örnek olur. Biz her zaman Muhacir yetim ve öksüzlerin yanında olacağız. İnsanlık vazifemizi her zaman olsun yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyeli Yetimler Sevindirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement