Suriyelilerin kaldığı çadırkent kışa hazır - - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerin kaldığı çadırkent kışa hazır -

Suriyelilerin kaldığı çadırkent kışa hazır -

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyelilere, soğuktan korunmaları için battaniye, elektrikli ısıtıcı ve bebek tulumu dağıtılıyor.

13.12.2013 12:51

İBRAHİM ERİKAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyelilere, soğuktan korunmaları için battaniye, elektrikli ısıtıcı ve bebek tulumu dağıtılıyor.

5 mahallede 2 bin 12 çadırda, yüzde 75'inden fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu 9 bin 200 Suriyelinin konakladığı tesiste kış hazırlıkları tamamlandı.

Konaklama Tesisi Müdürü Murat Sak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli misafirlerin ülkelerindeki iç savaşın devam etmesi nedeniyle Osmaniye'deki kampta ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ağırlanmaya devam edildiğini hatırlattı.

Kış nedeniyle hazırlık yaptıklarını anlatan Sak, "Misafirlerimizin özellikle battaniye ve ısıtıcı ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye Valiliğinin destek, talimat ve teşvikleriyle bu hizmetleri elimizden geldiği kadar Suriyeli misafirlerimize iletmeye çalışıyoruz" dedi.

Sak, kampta 2 bin 12 çadır bulunduğunu anımsatarak, kış hazırlıklarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Her çadıra birer ısıtıcı dağıttık. Diğer ısıtıcıların yangın riski taşıması nedeniyle yağlı radyatör peteği tercih edildi. Ayrıca kişi başına 2-3 tane olacak şekilde de battaniye dağıtıldı. Çadırlarımızın üzerine ikinci bir branda gerilerek soğuktan ve yağmurdan etkilenmemesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Burası sürekli bir yerleşim alanı olarak planlanmadı. Çadırlar ilk kurulduğunda halılar yere serilmişti. Bu da yağışlı havalarda çadırların altına su girmesine neden oluyordu. Bu nedenle çadırlarımızın içine 15-20 santimetre yüksekliğinde demir profil-ızgara yapılarak üzerine de suntalem malzeme döşenerek yerden bir miktar yükselmesi sağlandı. Misafirlerin hem soğuktan hem de haşerelerden zarar görmemeleri için 'çadır altlığı' denen bir malzeme yapıldı."

- BM'den bebeklere tulum

Murat Sak, Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği tarafından çadır kentlerdeki 1 yaşındaki çocuklara da soğuktan etkilenmemeleri için uyku tulumu bağışı yapıldığını söyledi.

Çadır kentte konaklayan bebekler için tulum dağıtıldığını vurgulayan Sak, "Dağıtımlar sırasında izdiham oluşmaması için her misafirin çadırına bizzat götürüp teslim ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyelilerin kaldığı çadırkent kışa hazır - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement