Taliban Lideri Akhtar Muhammed Mansur Çatışmada Ağır Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Taliban Lideri Akhtar Muhammed Mansur Çatışmada Ağır Yaralandı

Taliban Lideri Akhtar Muhammed Mansur Çatışmada Ağır Yaralandı

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sultan Feyzi, Taliban lideri Molla Akhtar Muhammed Mansur'un çıkan çatışmada ağır yaralandığını belirtti.

02.12.2015 20:21  Güncelleme: 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı General Abdurraşit Dostum'un Sözcüsü Sultan Feyzi, Taliban lideri Molla Akhtar Muhammed Mansur ile Taliban'ın eski komutanlarından Molla Abdullah Serhadi arasında çatışma çıktığını ve Mansur'un ağır yaralandığı önü sürdü.

EVDE TARTIŞMA ÇIKTI

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Feyzi, Serhadi'nin, örgütün yeni seçilen lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'u Pakistan'ın Kuvetta şehrine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Kaçlak bölgesindeki evine davet ettiğini, daha sonra burada iki lider arasında tartışma yaşandığını anlattı.

PAKİSTAN HÜKÜMETİ İLE HENÜZ TEMAS KURULMADI

Feyzi, tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve olayda ev sahibi Molla Abdullah Serhadi dahil en az militanın öldüğünü, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını iddia etti. Olayın ardından Mansur'un sağlık durumu konusunda yeni bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydeden Feyzi, Pakistan hükümeti ile henüz temas kurmadıklarını söyledi.

31 TEMMUZDA ÖRGÜTÜN BAŞINA GEÇMİŞTİ

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Feyzi'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu. Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanmasının ardından 31 Temmuz'da Molla Ahtar Muhammed Mansur örgütün başına geçmiş ancak örgütün etkin komutanların bir kısmı Molla Mansur'un liderliğini kabul etmemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taliban Lideri Akhtar Muhammed Mansur Çatışmada Ağır Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ............: YALAN HABER TÜM HAKİMLER KOMUTANLAR GRUPLAR ADAMA BAĞLILIK YEMİNİ ETTİ AFGANISTANIN %92 SİNİ ABD ASKERLERİNDEN TEMIZLEMIŞ BU ADAMLAR ARTİ PKK VE IŞİDLE DE SAVAŞIYORLAR 4 2 Yanıtla
  • ÖNEMLİ BİLDİRİ: Artık tereddütte kalmanıza lüzum yok.Ben Rusya,ya yine E Mail gönderdim.Böyle çocuk gibi hareketlerde bulunmamalarını,iki cahil kabadayının yüzünden halkın arasına düşmanlık sokmamalarını,ve en kısa zamanda ilişkilerin yoluna girip,dostluğumuzu devam ettirmelerini yazdım.Daha başka şeylerde yazdım ama,onlar siyaset sırrıdır.yakinda herşey düzelecek.Yiyin için bana dua edin.Yoksa gidiyordunuz gürültüye. 0 0 Yanıtla
    tolga: helalll vârol abim 0 0

Advertisement