Tariş Zeytin'de Gergin Kongre - Son Dakika
Güncel

Tariş Zeytin'de Gergin Kongre

Tariş Zeytin\'de Gergin Kongre

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin kongresinde Birlik Başkanı Cahit Çetin, Suriye'den getirilen ham zeytinyağlarının, Tariş Tesisleri'nde rafine edildiği iddiasını ortaya atan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Ali...

20.11.2013 17:44

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin kongresinde Birlik Başkanı Cahit Çetin, Suriye'den getirilen ham zeytinyağlarının, Tariş Tesisleri'nde rafine edildiği iddiasını ortaya atan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Ali Nedim Güreli'ye tepki gösterdi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin olağan genel kurulu Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde yapıldı. Ortaklara seslenen Başkan Cahit Çetin, sektörde üç ayrı rekolte tahmini yapılmasının kaos oluşturduğunu ifade ederek, "Biz doğru konuşuyoruz, bu yüzden pervasızca saldırılara uğruyoruz. Tariş Zeytinyağı Birliği 'kral çıplak' demiştir. Zeytinyağına nüfus cüzdanı istemiş, bu ürünün yetiştiği bölgenin kriterlerini tüketiciye doğru anlatan bir süreci başlatmıştır. İspanyolların bugün bu gerçeği görerek yaptığı uygulamayı biz yıllar önce yaptık. Ama vay sen misin ileri giden? Yıllarca bizi polemiğin içine sokmak isteyenlerin maksadını çok iyi biliyorum. O tuzağa düşmedik, düşmeyiz" ifadelerini kullandı.

"İSPAT EDEMEZSE MÜFTERİDİR"

Antakya'daki zeytin şenliklerinde EZZİB Başkanı Ali Nedim Güreli'nin, " Türkiye'ye giren bütün kaçak zeytinyağlarının Tariş'te rafine edildiği" iddiasına yanıt vermek istediğini belirten Çetin, şöyle konuştu:

"Kendisini ispata davet ediyorum. İspat edemezse müfteri ilan ediyorum. Koskoca Tariş'i kaçak yağların yardım yataklığını yapan kurum haline getirmeye çalışıyor. Sayın Güreli'nin firması, bizim en büyük rafine müşterilerinden biri olarak 10 bin ton ile ikinci sıradadır. Bu da bize rafine ettirilen yağların yüzde 25'ine tekabül eder. Tariş gibi saygın bir kurumu kolaylıkla suçlayabildiğine göre 'kişi kendinden bilir işi' misali acaba 'Sayın Güreli kendinden mi pay biçiyor' sorusu ister istemez insanın aklına geliyor. Acaba bu arkadaştan gelecek yağları daha mı sıkı takibe alsak?" diye konuştu.

TARİŞ Birlik Genel Müdür Güngör Şarman ise şu anda Birliğin hiçbir bankaya borcunun bulunmadığını vurgulayarak geçen yıl iç piyasadaki pazar payının yüzde 5 arttığını, Birlik olarak bu yıl 58 milyon 641 bin TL tutarında 11 bin 857 ton zeytinyağı aldıkları bilgisini verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tariş Zeytin'de Gergin Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement