TBMM Başkanı Çiçek Polonya'da - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Polonya'da

TBMM Başkanı Çiçek Polonya\'da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz ve Senato Başkanı Bogdan Borusewicz ile ayrı ayrı görüştü.

02.04.2014 15:26  Güncelleme: 15:23

Polonya'nın başkenti Varşova'da resmi temaslarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz ve Senato Başkanı Bogdan Borusewicz ile ayrı ayrı görüştü.

İlk olarak Polonya Meclisi'ne gelen TBMM Başkanı Çiçek, burada Kopacz ile heyetlerin de katıldığı bir görüşme yaptı.

Görüşmeden önce açıklama yapan Kopacz, Polonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin 600. yıl dönümü olduğuna işaret ederek, "Polonya Meclisi bugün bu yıl dönümünü kutlamak amacıyla özel bir kararname onayladı. Polonya Meclisi tarafından onaylanan bu kararnamenin içeriğini size sunmak isterim" dedi.

Kopacz, Polonya ile Türkiye arasında iyi olan karşılıklı dostluk ve diplomatik ilişkilerin ileride de daha sağlamlaşacağına inandığını kaydetti.

TBMM Başkanı Çiçek de Türkiye ile Polonya arasında kutlanan diplomatik ilişkilerin 600. yıl dönümü vesilesiyle yapılan bu ziyaretin anlamlı ve önemli olduğunu ifade ederek, Polonya Meclisi tarafından alınan karar sebebiyle meclis üyelerine teşekkür etti. Çiçek, şunları söyledi:

"Türkiye ve Polonya dost ve müttefik iki ülkedir. Bizim dostluğumuz 600 yıllık geçmişi olan bir dostluktur. Halkın temsilcileri olarak, iki ülke parlamento başkanları olarak 600 yıllık bu dostluğu daha da derinleştirmek, daha da geliştirmek ve parlamentolar arasındaki ilişkileri bu vesileyle daha da yoğunlaştırmak için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz."

TBMM Başkanı Çiçek, "İki ülke arasında memnuniyetle ifade edeyim ki herhangi bir siyasi sorun yok. İlişkileri geliştirmek için son derece güzel bir atmosfer, iklim var. O nedenle ümit ediyorum ki bu ziyaretimiz bu manada dostluğu işbirliğini geliştirmek için bir fırsat oluşturuyor" diye konuştu.

Çiçek, Kopacz'a iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 600. yılı anısına bu ilişkiyi belgeleyen devlet arşivinden bir belge verdi.

Daha sonra Senato Binası'na yürüyerek geçen TBMM Başkanı Çiçek, Senato Başkanı Borusewicz ile heyetlerarası görüşmeye başkanlık yaptı. Basına kapalı görüşmeden önce görüntü alınmasına izin verildi. Çiçek, görüşmenin sonunda Senato Şeref Defteri'ni imzaladı.

Polonya'ya üç günlük resmi ziyaret için gelen TBMM Başkanı Çiçek, bugün Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile de görüşecek. - Varşova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Polonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement