Tdv'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ne Yardım - Son Dakika
Güncel

Tdv'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ne Yardım

Tdv\'den Orta Afrika Cumhuriyeti\'ne Yardım

Orta Afrika Cumhuriyeti İnsani Yardım Koordinatörü Osman, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Tutkun'u ziyaret etti Tutkun: "Orta Afrika'da yaşanan sıkıntılarla ilgili bir yardım faaliyeti düzenleyeceğiz"

03.01.2014 14:43

Orta Afrika Cumhuriyeti İnsani Yardım Koordinatörü İbrahim Osman, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun'u ziyaret etti.

Tutkun, makamında gerçekleşen görüşmede, son günlerde çatışmaların şiddetlendiği Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşananları kaygıyla izlediklerini belirtti.

TDV olarak çeşitli ülkelere yardımlarını sürdürdüklerini ifade eden Tutkun, "Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan sıkıntılarla ilgili bir yardım faaliyeti düzenleyeceğiz ama öncesinde orada nasıl bir strateji takip edelim, nerelerde ne tür ihtiyaçlar var bunların da anlaşılabilmesi amacıyla buluştuk" dedi.

Çatışmaların devam ettiğine ve bu nedenle içeriye girip yardım dağıtmanın riskli olduğuna dikkat çeken Tutkun, komşu ülkelerden yardım ulaştırılıp ulaştırılamayacağını ve diğer yolları konuşmak için biraraya geldiklerini söyledi.

Yaşananlara duyarsız kalmak istemediklerini bildiren Tutkun, "Orta Afrika Cumhuriyeti yüzde 30'u Müslüman olan bir ülke ve doğrudan Müslümanlara karşı yürütülen bir hareket var. Biz de oradaki Müslümanların yanında olmak için böyle bir girişimde bulunuyoruz" diye konuştu.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tdv'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ne Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement