Ted: Mehmet Davutoğlu'na Burs Sağlanmamıştır - Son Dakika
Güncel

Ted: Mehmet Davutoğlu'na Burs Sağlanmamıştır

Ted: Mehmet Davutoğlu\'na Burs Sağlanmamıştır

Türk Eğitim Derneği (TED) yaptığı açıklama ile, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'na dernek tarafından burs sağlandığı iddialarını yalanladı.

11.07.2013 18:53

Türk Eğitim Derneği (TED) yaptığı açıklama ile, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'na dernek tarafından burs sağlandığı iddialarını yalanladı. Dernek, yaptığı açıklamanın ekinde, burs kazanan öğrencilerin isimlerini ve Davutoğlu'nun yatırılan okul ücretlerinin dekontlarını yayımladı.

Türk Eğitim Derneği'nden (TED) yapılan yazılı açıklamada, TED'in Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 1928 yılında kurulmuş bir sivil toplum örgütü olduğu vurgulanarak, "Kuruluş tarihinden bu yana, tüm yurt sathında on binlerce öğrencisi olan TED Okullarında okuyacak, ihtiyaç sahibi ve başarılı çocuklara karşılıksız öğretim ve eğitimleri süresince geçerli olacak şekilde tam eğitim bursu sağlamaktadır" denildi.

2013 - 2014 eğitim yılına ilişkin olmak üzere burs sınavı yapıldığı belirtilen açıklamada, bu sınava 14 bin 235 öğrencinin katıldığı kaydedildi. Yazılı sınavda başarılı olan başvuru sahiplerinin burs komisyonu evleri ziyaret edildiği belirtilen açıklamanın ekinde bu döneme ait burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimlerine yer verilerek şöyle denildi:

"Ekte örnekleri sunulan Yönetim Kurulu ve Komisyon kararlarından da anlaşılacağı üzere, basında adı yer alan öğrencimize burs sağlandığına dair herhangi bir kararımız yoktur. Hal böyle iken Cumhuriyet ile yaşıt çağdaş bir kurumu yıpratabilecek haberlerin gerçekle ilişkisi yoktur. Kaldı ki, 85 yıllık kurum geçmişinde burs sağlanmasına ilişkin hiçbir ayrımcılık ve kayırma yapılmamıştır. Bundan sonra da böyle devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Tüm bunların yanı sıra, TED Ankara Koleji'nde 12. Sınıfa geçme hakkını elde eden Mehmet Davutoğlu, okulumuzdaki öğretim hayatı boyunca tüm öğretim giderlerini banka hesabına yatırmıştır."

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ted: Mehmet Davutoğlu'na Burs Sağlanmamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement