Tek Başıma Seçime Gireceğim - Son Dakika
Güncel

Tek Başıma Seçime Gireceğim

Tek Başıma Seçime Gireceğim

Tutmayın küçük enişteyi...

05.12.2014 16:11  Güncelleme: 16:20

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı Bal, ittifak arayışları ile ilgili haberlere "Seçime DGP olarak gireceğiz. Güçlüyüz, İttifak arayışımız yok." yanıtını verdi

Halüsinasyon görmeye başlayan Bal; Seçimde kimseye ihtiyaçları olmadığını, ittifak kurmadan seçime gireceklerini söyledi.

"İTTİFAK İDDİALARI TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPMA ARAYIŞI"

Seçim ittifakı tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Bal, partisinin ittifak arayışı içinde olduğu iddialarının toplum mühendisliği yapma arayışından kaynaklandığını söyledi. Partisinin küçük ve ittifaka ihtiyacı olan bir parti olduğu algısının yaratılmaya çalışıldığını dile getiren Bal, "Biz DGP olarak seçime gireceğiz. Biz güçlüyüz. Bizim şimdilik bir ittifak arayışımız yok. Kimseye böyle bir teklifte de bulunmadık, kimsenin böyle bir teklifine de evet demedik. Partimizin kapısı herkese açık. Birileri belli tekliflerle gelirlerse bizim kapımız açık." dedi.

SEÇİM BARAJI

Bal, istikrar düşüncesi ve koalisyonlardan kaçınma düşüncesiyle seçim barajının konduğunu ifade etti.

"Gelinen noktada üç dönem arka arkaya iktidar olan bir partinin Türkiye'yi getirdiği nokta, koalisyon dönemlerinin verdiği zarardan çok çok daha büyük bir zarardır." diyen Bal, artık seçim barajının bir anlamının kalmadığını ifade etti. Türkiye'nin yolsuzluk endeksinde geri gitmesine değinen Bal, "Evet çoğunluğunuz var ama hırsız hırsızdır, yolsuz yolsuzdur." ifadelerini kullandı.

MAKUL ŞÜPHE

Bir soru üzerine Bal, makul şüphe çıkmadan uygulandığını söyledi. O kadar hırsızın peşinde koşan vatan delisi insanın tutuklandığını ve birçoğunun salıverilmek zorunda kaldığını anlatan Bal, makul şüphe yasalaştığına göre bunun hukuki zemininin de var olduğunu ifade etti. Anayasa Mahkemesi iptal edene kadar bunun kullanılacağına dikkat çeken Bal, "Umarım bu olmaz. Böyle 500, bin, 2 bin kişinin tutuklanması tahriktir. Halka karışıklık çıkartın, meydanlara çıkın, işte birilerinin yaptığı gibi otobüsleri yakın demektir." şeklinde konuştu.

"Paralel yaftası adı altında zulmü kınıyor, tepki gösteriyor ama işte böyle bir adımla birilerini sokağa çıkarmak, yaktırmak, yıktırmak istiyorlarsa aynen Gezi olayında olduğu gibi bu haklı duruşu kirletmek istiyorlar demektir." diyen Bal, itidal ve akıllı olma tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: UlkeHaber.com

Son Dakika Güncel Tek Başıma Seçime Gireceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement