Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Uluslararası 53. Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

06.06.2017 13:07

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Uluslararası 53. Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, toplantıya Başkan Albayrak'ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behcet Atlı ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı personelleri katıldı.

Festivalin program akışının sunulduğu toplantıda ilçeler arasındaki dağılımın nasıl olacağı konusunda da bilgiler verildiği kaydedildi.

Çevre ve Çocuk Şenliği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Çevre ve Çocuk Şenliği Saray ilçesinde yapılan atık cep telefonu fırlatma yarışması ile devam etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Saray ilçesi Pazar Alanında düzenlenen Atık Cep Telefonu Fırlatma Yarışması'na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve çok sayıda çocuk katıldı.

Daire Başkanı Pınar Gülmez, Tekirdağ Belediyesi olarak amaçlarının temiz, yaşanabilir bir çevre olduğunu belirterek Atık Cep Telefonu Fırlatma Yarışması ile çocuklara kullanılmayan elektronik eşyaların atık olarak değerlendirilmesini öğretmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Üç Boyutlu Fotoğraf Sergisi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Fotoğraf Alanı 10. sınıf öğrencilerinin hazırladığı "3D Üç Boyutlu Yıl Sonu Fotoğraf Sergisi" açılışına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hilmi İşsever'in de Başkan Eşkinat'a eşlik ettiği sergi açılışında Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İlhan Koçer ve Müdür Yardımcısı Mustafa Kırmızı ile birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Eşkinat 3D gözlük takarak çekilen fotoğrafları inceleyip teknik bilgi aldığı kaydedildi.

Dünya Çevre Günü

TESKİ Genel Müdürlüğü 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, çevre kirliliğine dikkat çekmek için, Marmaraereğlisi Türkmenli Göletinde çevre temizliği etkinliği düzenledi.

TESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, birçok öğrencinin katıldığı programda Türkmenli Göleti çevresindeki atıkları toplandı.

Gölet etrafındaki temizlik çalışmalarının ardından tüm çevre gönüllülerine TESKİ Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi gezdirildi. TESKİ'nin abonelerine sağladığı içme suyunun temininden aboneleri ulaşana kadar geçen sürede uygulanan işlemler anlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement