Telefonla Dolandırıcılar Yakalandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Telefonla Dolandırıcılar Yakalandı

Telefonla Dolandırıcılar Yakalandı
17.07.2013 15:06

Antalya'da esnaf G.S.'yi telefonla arayarak kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve suçluların yakalanmaları için para vermesi gerektiğini söyleyerek 40 bin lira dolandırılan 1'i kadın 3 kişi yakalandı.

Antalya'da esnaf G.S.'yi telefonla arayarak kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve suçluların yakalanmaları için para vermesi gerektiğini söyleyerek 40 bin lira dolandırılan 1'i kadın 3 kişi yakalandı. Şüphelilerin yakalanmamak için, esnaftan paraları çöp konteynerine bıraktırdıkları ortaya çıktı.

Akdeniz Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapan 50 yaşındaki G.S. adlı kadın, kendisini cep telefonundan arayarak, "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, suçluların yakalanması için para vermeniz lazım" diyen şüphelilere inandı. Bankadan çektiği 10 bin doları Konyaaltı İlçesi'ndeki bir çöp konteynerinin yanına bırakan G.S, şüphelilerin kendisini ikinci ve üçüncü kez aramalarıyla farklı adreslere toplam 40 bin lira para bıraktı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan G.S. polise başvurarak ifade verdi. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri para bırakılan poşetlerin bulunduğu bölgelerdeki mobese ve işyerlerine ait güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. 24 saat süren çalışmanın ardından şüphelilerin, kısa süre önce aynı suçtan cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan M.R.E (27), M.S (26) ve S.A (40) olduğu belirlendi. Saklandıkları evde gözaltına alınan 3 şüpheli, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telefonla Dolandırıcılar Yakalandı - Son Dakika


Advertisement