TFI Hisse İhracı Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

TFI Hisse İhracı Gerçekleştirdi

TFI Hisse İhracı Gerçekleştirdi

TFI TAB Gıda Yatırımları A.Ş. büyüme planlarının finansmanında kullanılmak üzere 150 milyon ABD Doları tutarında hisse ihracı gerçekleştirdi.

08.08.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplam 150 milyon dolarlık bu sermaye ihracı, Goldman Sachs, EBRD ve Credit Suisse'in yönettiği yatırım fonu tarafından satın alınmıştır.

Türkiye ve yurt dışında toplamda 1,500'ün üzerinde restoranı işleten TFI (TAB Food Investments) aynı zamanda dünyanın en büyük Burger King işletmecisidir ve Türkiye ile Çin pazarlarında münhasır operasyon hakkına sahiptir. Grup Türkiye'de aynı zamanda dikey olarak entegre bir şekilde çalışmakta olup, restoranlarının yanısıra, lojistik, ekmek, patates ve et işleme tesislerini de bünyesinde bulunduruyor.

Sağlanan bu sermaye girişiyle TFI (TAB Food Investments), hem Türkiye hem de yurtdışında restoran açılışlarına devam edecek olup, tedarik zincirinde yeni yatırımlar yapacak aynı zamanda kaynak kullanımını etkinleştirme projelerinde yer alacaktır.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Korhan Kurdoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dünyanın önde gelen 3 yatırımcısından bu şekilde bir yatırım aldığımız için hem ülkemiz hem de şirketimiz adına mutluyuz. Bu yatırım vasıtasıyla büyümemize ve global liderlik rolümüze hızlı adımlarla devam etmek istiyoruz. Misyonumuz her zaman dünyadaki milyonlarca müşterimize her gün uygun fiyata yeme içme deneyimi sunmak ve bunu yaparken de en üst düzeyde operasyonel kalite kuralları çerçevesinde hareket etmek olmuştur. Bu yatırımla misyonumuzu yerine getirmekte daha da güçlenerek ilerleyeceğimize inanıyoruz. Bu global yatırımcılarla birlikte birkaç sene içinde de bir halka arzla yolumuza devam etmeyi planlıyoruz."

EBRD, bir yatırımcı olarak, TFI'ı kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanlarında da destekleyecek. EBRD Emlak ve Turizm Direktörü Claudia Pendred ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu sermaye yatırımı TFI'ın hem Türkiye'de hem de Türkiye dışında büyümesine yardımcı olacak, Türkiye'deki birçok genç insan için istihdam ve eğitim olanağı sağlayacaktır."

EBRD'nin TFI'a olan yatırımı ayrıca Şirket'in meslek eğitimi ve gençlere verdiği önemin de bir yansıması olmuştur.

Şirket'e bu yatırımda Credit Suisse International danışmanlık vermiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TFI Hisse İhracı Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement