Tgb'den Gözaltı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Tgb'den Gözaltı Protestosu

Tgb\'den Gözaltı Protestosu

İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İstanbul ve Ankara'da bazı İşçi Partisi (İP) ve TGB'li yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

03.08.2013 19:46

İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İstanbul ve Ankara'da bazı İşçi Partisi (İP) ve TGB'li yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan TGB üyesi grup, cadde başına kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı. Burada bir açıklama yapan İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, 5 Ağustos'ta tüm Türkiye'yi Silivri'ye çağırdıklarını ifade ederek, yaşanan gözaltıların kendilerini korkutmadığını söyledi. Şen, "İşçi Partisi, TGB, ADD ve CHP'nin 5 Ağustos planı devam etmektedir. Bu günkü operasyonlar bir yana hepimizi de içeri alsanız 5 Ağustos eylemimizi engelleyemeyeceksiniz. Bu operasyonlar iktidardan gitme korkusu yaşayan AK Parti hükümetinin durumunu gösteriyor. Silivri'de bir hukuksuzluk ve haksızlık yaşanmaktadır. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu mutsuz edecek belki ama yarın akşam İzmir'den İstanbul Silivri'ye doğru yola çıkacağız. Bizi İstanbul'a sokmasınlar da görelim" dedi.

TGB İzmir İl Başkanı Meltam Ayvalı, 5 Ağustos'ta Silivri'de olacaklarını söyledi. İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu ve İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner da, yaptığı konuşmada gözaltılara tepki gösterdi.

Grup, açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tgb'den Gözaltı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement