The Abraaj Group, Anadolu Odaklı Girişim Sermayesi Fonunu Yönetecek - Son Dakika
Güncel

The Abraaj Group, Anadolu Odaklı Girişim Sermayesi Fonunu Yönetecek

The Abraaj Group, Anadolu Odaklı Girişim Sermayesi Fonunu Yönetecek

AYF, Türkiye'de "Anadolu Kaplanları" olarak adlandırılan, gelişmekte olan bölgelerdeki şirketleri hedef alan G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu'nu The Abraaj Group'un yöneteceğini açıkladı.

30.11.2013 09:49

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Yatırım Fonu (AYF), Türkiye'de "Anadolu Kaplanları" olarak adlandırılan, gelişmekte olan bölgelerdeki şirketleri hedef alan G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu'nu The Abraaj Group'un yöneteceğini açıkladı.

AYF, Katılım Öncesi Destek Aracı (IPA) ve Türkiye'deki ortağı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile bu yeni fona 14 milyon Euro kaynak sağlıyor. AYF aynı zamanda Türkiye'de girişim fonları yatırımcısı olan Istanbul Venture Capital Initiative'in (iVCi) 2 milyon Euro'luk kaynağı ile bu fona olan katılımı güçlendiriyor. G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu, bu kaynaklar ve The Abraaj Group'un 4 milyon Euro katkısıyla bölgeye en az 20 milyon Euro'luk yatırım yapmayı hedefliyor. Fon, Türkiye'de yüksek büyüme potansiyeli bulunan, ortalama kişi başı gelirin ülke ortalamasının yüzde 75 ve altında olduğu 43 kenti hedef alacak. Fon büyüklüğünün en az yüzde 50'si ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne (GAP Bölgesi) yatırım yapılacak.

Bugün Şanlıurfa'da düzenlenen etkinlikte konuşan KOSGEB Başkanı Sayın Mustafa KAPLAN, "Bu fon, Türkiye'nin hızla gelişmekte olan bu bölgelerindeki en iyi küçük ve orta ölçekli işletmelerin bazılarına ulaşacak ve böylece kendilerine daha fazla profesyonelleşme ve daha büyük kuruluşlar haline gelme fırsatı sunacak," dedi.

AYF Genel Müdür Yardımcısı Marjut SANTONI ise, "The Abraaj Group, Türkiye'deki varlığını kanıtlamış, zorlu coğrafyalarda hızla büyüyen işletmeleri desteklemede geniş bir küresel deneyime sahip, tecrübeli bir fon yöneticisidir" açıklamasında bulundu.

The Abraaj Group Ortağı ve Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk YORGANCIOĞLU da "Bu fon, bölgedeki varlığımızı sağlamlaştırmak için önemli bir adımdır. Ülkemizin bu bölgesinde yapılabilecek mükemmel yatırım fırsatları bulunuyor ve bunu kanıtlamak için var gücümüzle çalışacağız," diye ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel The Abraaj Group, Anadolu Odaklı Girişim Sermayesi Fonunu Yönetecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement