Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu; - Son Dakika
Güncel

Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu;

Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu;

"3 gün içerisinde yeni tabelamızı asacağız" dedi

31.10.2013 15:36

Siirt'in Aydınlar İlçesinin isimin Tillo olarak değiştirilmesi ile ilgili açıklamada bulunan Tillo belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu 2-3 gün içerisinde resmi gazetede yayınladıktan sonra tabelaları değiştireceklerini açıkladı.

Tillo halkı olarak eski isimlerine kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını açıklayan Tillo Belediye Başkanı Mesut Memhduhoğlu "bildiğiniz gibi Tillo 1957-58 yıllarında bucak olmuş bu 1964 de kadar Tillo olarak kalmış 1964 Türkiye genelinde bazı bucakların isim değişikliğiyle birlikte Tillo da Aydınlar ismine dönüştürülmüş 1990 da nahiyeyken bucakken İlçe statüsüne alınmış yine Aydınlar ilçesi olarak devam etmiş tabi özellikle Kurban Bayramıyla birlikte Milli Eğitim Komisyonunda görüşülerek dün gece genel kuruldan geçerek Tillo İsmi tekrar iade edildi" dedi.

3 Gün içinde yeni tabela asılacak

Aydınlar ilçesinin isimin Tillo ismine çok sevindiğini belirten ilçe halkı ise ilçenin isminin herkes tarafından Tillo olarak bildiğini ve kimsenin buraya Aydınlar ilçesi demediğini belirtti. İsim değişliği ile ilgili gazetecilere bildi veren İlçe Belediye Başkanı Memduhoğlu "Tabi burda Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meçlisine, Siirt Milletvekilleri Osman Ören, Afif Demirkıran'a hem şahsım hem Tillo halkı adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Kurban Bayramı dedik bu bayramda biz çifte bayram yaşadık tabi Demokratikleşme paketiyle birlikte ilk Kanun Teklifinin Tillo olması hem bizim açıda hem bölge açısından hem Türkiye açısından manidardır. Tabi tabelaları bugün değiştirme girişiminde bulunduk tabi resmi gazetede yayınlanmasını bekliyoruz en yakın 2-3 gün içerisinde Resmi gazetede yayınlandıktan sonra tabelalarımızı asacağız" dedi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement