Tırpancıların Zorlu Mesaisi İftar Saatine Kadar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tırpancıların Zorlu Mesaisi İftar Saatine Kadar Sürüyor

Tırpancıların Zorlu Mesaisi İftar Saatine Kadar Sürüyor

Yüksekova’da bunaltıcı sıcağa rağmen günlük günlük 100 liraya çalışan tırpancılar, iftar saatine kadar tırpan çekerek aile bütçelerine katkıda bulunuyor

25.07.2013 12:08

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ot bitme döneminin Ramazan ayına denk gelmesine aldırış etmeyen tırpancılar, bunaltıcı sıcağa rağmen günlük 100 liraya ot biçiyor.

Ramazan ayının ot biçme dönemine denk gelmesi, kavurucu sıcakta çalışan tırpancıları zor durumda bırakıyor. Tırpancılar oruçlu halde iftar vaktine kadar tırpan çekiyor.

Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıktaki Ünlüce köyünde tırpancılar, günlük 100 lira karşılığında iftar saatine kadar tırpan çekerken, 30 dereceye varan bunaltıcı sıcaklar zaman zaman zor anlar yaşatıyor.

AA Muhabirine yaşadıkları zorluğu anlatan tırpancı Turan Yalçın, oruçlu halde tırpan çekmenin zor olduğunu anlattı.

Kavurucu sıcakta 100 liraya tırpan çektiklerini belirten Yalçın, "Bu sene ot biçme dönemi en sıcak aya denk geldi. Bizler de günlük ücret karşılığında akşam saatlerine kadar tırpan çekiyoruz. Gerçekten de zaman zaman çok zorlanıyoruz. Ama oruçlu halde çalışmanın bereketine inanıyoruz. Oruçlu halde çalışırken Allah da yardım ediyor. Zorlandığımız zaman yüzümüzü soğuk suyla yıkıyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tırpancıların Zorlu Mesaisi İftar Saatine Kadar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement