Tmgd Olabilmek İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli - Son Dakika
Güncel

Tmgd Olabilmek İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli

Tmgd Olabilmek İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli

Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan, adı yeni duyulmaya başlanan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı ile ilgili bilgi verdi.

17.07.2015 10:53

Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan, adı yeni duyulmaya başlanan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı ile ilgili bilgi verdi. Doğan bazı basın yayın organlarında verilen yanlış bilgilere de açıklık getirdi.

70 PUAN ALMAK YETERLİ

Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan, TMGD olabilmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlattı. Doğan, "Danışman olmak için, 4 yıllık üniversite mezunlarının bölüm ayrımı olmaksızın kursa katılıp Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı sınavdan 70 ve üzeri puan almak gerekiyor. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, sınavı Türkiye'de ilk kitap açık girilen sınavdır" diye belirtti.

MAAŞ VE TMGD AÇIĞI RAKAMLARI DOĞRU DEĞİL

Bazı haberlerde TMGD'lerin kazandığı ücretle ilgili bilgiler verildiğini hatırlatan Doğan, TMGD'lerin kazandığı ücretle ilgili bilgi vermenin doğru olmadığını, bunun işletmelerin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değiştiğini belirtti. Türkiye'de 80 bin TMGD açığı olduğu yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını kaydeden Doğan, "Bakanlık kamuoyu ile şu bilgiyi paylaştı 'Ülkemizde yıllık yaklaşık olarak otuzbeşmilyon ton tehlikeli madde hareketinin olması ve bir TMGD'nin 5 işletmeye hizmet vereceği dikkate alındığında, 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yaklaşık 16 bin ila 18 bin arasında TMGD'nin ülkemiz için yeterli olabileceği düşünülmektedir.' Detaylı bilgilerin bakanlığın internet sitesinden takip edilmesini öneririm" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tmgd Olabilmek İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement