TOBB ile 16 Derslikli Okul Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

TOBB ile 16 Derslikli Okul Protokolü İmzalandı

TOBB ile 16 Derslikli Okul Protokolü İmzalandı

Bolu'ya yaptırılacak olan 16 derslikli Bolu TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yurdunun protokolü düzenlenen tören ile imzalandı.

08.05.2013 11:46  Güncelleme: 11:54

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Bolu'ya yaptırılacak olan 16 derslikli Bolu TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yurdunun protokolü düzenlenen tören ile imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği hizmet binasında düzenlenen protokol imza törenine Vali İbrahim Özçimen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan ve davetliler katıldı.

Düzenlenen törende ilk olarak konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin en gelişmiş ve en yaşanabilir kentleri arasında olan Bolu için hayırlı bir işe imza atacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Bolu'ya Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve yurt inşasında bulunacağız. Bu önemli adıma atarken biz yalnız değildik. Sayın Valimiz, Sayın Bakan yardımcımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Yönetimi, İl Genel Meclis Başkanımız ve üyelerin de katkıları oldu kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yatırımın gerçekleşmesinde kendilerinin büyük emekleri geçmiştir. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Doğa güzelliklerine sahip Bolumuz yatırımlarında en güzelini hak ediyor. Yüzde 60'ı ormanlarla kaplı olan Bolu, Türkiye'nin en büyük orman alanına sahip olan bir ilimiz. Gölleri, tabiat parkları ve milli parkı ile yeşilin her türlü tonunun maviyle buluştuğu muhteşem uyumunun olduğu bir şehirdir Bolumuz. Yedigöller, Abant, Gölcük ve Kartalkaya ile yılın dört mevsiminin bir arada yaşandığı bir ilimizdir. Bolu sadece doğasıyla değil, aşçılarıyla ve güzel yemekleriyle de tanınmaktadır. Türkiye'de de marka olmuştur. Gerek Bolu çikolatası, çam balı, kaymağı, tereyağı ve patatesi ile Bolumuz markalaşmış durumdadır. Bolu önümüzdeki süreçte Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında üzerine düşeni hakkıyla yapacaktır. İşte bu süreçte de bizim vazifemiz Bolu'ya yatırım yapmaktır" dedi.

En kıymetli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İnsana yapılan yatırım en kıymetli yatırımdır. Baktığınız zaman her türlü yatırımın muhakkak bir riski vardır. Tek riski olmayan yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırımda hem siz kazanırsınız, hem şehriniz kazanır, hem ülke kazanır. Türkiye'nin en büyük serveti genç ve dinamik nüfusudur. Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yok ama Türkiye'nin en büyük serveti genç nüfusu. Eğer biz genç nüfusu iyi eğitebilirsek en büyük sermayemiz bu. Onları çağın gerektirdiği şekilde yetiştirebilirsek önümüzdeki dönem, bu dönem yani bu asrın bizim asrımız olacağına inanıyorum. Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi bence işsizlik olduğuna inanmıyorum. En büyük sorun mesleksizliktir. İşte Endüstri Meslek Lisemizde özellikle Bolu'daki gençlerimizin meslek sahibi olmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Eğer bu meslek sahibi gençlerimizi yetiştirebilirsek hem iş bulmalarında kolaylık olacak, hem sanayimizin, hem hizmet sektörümüzün daha kaliteli, daha ucuz, daha iyi hizmet edebilme avantajlı konuma geçireceğiz. Özellikle bu projenin Bolu'ya kazandırılmasında Valimiz, Bakanımız, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odamızın Meclis üye ve başkanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyor, Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Bolu'ya hayırlı olmasını diliyor, saygı ile selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Valisi İbrahim Özçimen ise yaptığı konuşmasında, "Bolu, Meslek Liseleri'nin oranının ülkede en yüksek olduğu illerden biri. Bir bakıma aslında çağı yakalamış, sizin hedeflerinize uygun giden bir il. Bu, tabii üniversite sınavlarındaki başarısını olumsuz etkiliyor. Özellikle Bolu'da işsizlikle ilgili bir sıkıntı yok. İş arıyoruz, işçi arıyoruz ama kaliteli işçi arıyoruz. İş adamlarımız da var burada onlarda beni tasdik ediyorlar. Her işi yapana değil, bir işi çok iyi yapana ihtiyaç var. Buradan da kalifiye eleman yetişmesini arzu ediyorum. İlimize bir meslek lisesi talebinde bulunduğumuzda bizlerin bu teklifine hemen anında olumlu bir şekilde cevap veren TOBB Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum. Bizim buraya gelmemizde katkıları olan Bakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel Meclisimiz orada yapacağımız her türlü fedakârlığa katlandı. Emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Mühim olan hizmettir ve her birimiz hizmetkârız. Hedef kitlemiz öğrencilerimizdir. Onları iyi yetiştirebilirsek yarına umutla bakabiliriz. Bu hedeflere hep beraber ulaşmak dileğiyle okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Son olarak törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'de, "Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Başkanımız konuşmasının içerisinde sihirli bir kelime sarf etti, oda insana yatırım. Ülkenin temel yapı taşı sivil toplum kuruluşları. Bu kuruluşlar içerisinde de en sağlam, kurumsal kimliği oturmuş kuruluşumuzda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Önemli olanda şu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de bu güne kadar kazanmış olduğu birikimleri de halkıyla paylaşma konusunda ki bu kararı da çok önemli. Bundan dolayı da değerli başkanın şahsına ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne Bolu'ya kazandırmış oldukları hayırlı hizmetlerinden dolayı da şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali İbrahim Özçimen, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu arasında okulun yapımı ile ilgili imza töreni gerçekleşti.

Düzenlenen protokol imzalama töreni günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TOBB ile 16 Derslikli Okul Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement