Toğuç Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Toğuç Serbest Bırakıldı

Toğuç Serbest Bırakıldı

Avrupa Kürt Federasyonları Genel Başkanı Nizamettin Toğuç, Ankara Adliyesi’nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

28.04.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Kürt Federasyonları Genel Başkanı Nizamettin Toğuç, Ankara Adliyesi'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Toğuç, HDP'nin seçim çalışmalarına destek vereceğini açıkladı.

Demokrasi Partisi (DEP) milletvekili Mehmet Sincar'ın öldürüldüğü suikast girişiminden yaralı olarak kurtulan ve 21 yıldır Avrupa'da bulunan Nizamettin Toğuç, bugün Almanya'dan dönüş yapmış ve Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Ankara Adliyesi'ne getirilen Toğuç, hakkında açılmış olan iki dava dosyası için ifade verdi. Toğuç, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Toğuç, serbest bırakıldıktan sonra Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmalarına katılıp katılmayacağıyla ilgili soruya, "Ben aynı zamanda HDP'nin kurucusuyum. Çünkü HEP'in kurucusuyum. Dolayısıyla HEP, DEP, ÖZEP, ÖZDEP, DEHAP, HADEP bunlar benim partim ve seçim çalışmalarına katılacağım" cevabını verdi.

Ülkesine dönmekten çok mutlu olduğu ifade eden Toğuç, "Hiçbir silahlı örgüte üyelik yapmadım. Demokratik mücadelemi Avrupa'da 21 yıl sürdürdüm. Halkların kardeşliği ve özgürlüğü için ülkemde tekrar mücadeleme devam edeceğim. Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadele edeceğim" dedi.

Toğuç, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Umuyoruz ki müzakerelere başlansın. Oyalama taktiğinden vazgeçilsin. Halklar birlikte kardeşçe yaşayabilirler. Ortadoğu'da ancak böyle bir sistem yani halkların, bütün dinlerin, mezheplerin ve renklerin bir arada olduğu güzel bir bahçe olabilir" diye konuştu.

Toğuç, uğradığı suikast girişimi hakkında ise, "O zaman ben de yaralanmıştım. Kimseye kinimiz yok. Sadece kötü şeyler olmasın bundan sonra. Kardeşçe birlikte yaşayabilelim" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Toğuç Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement