Tokat'ta Asgari Ücret Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Asgari Ücret Protesto Edildi

Tokat\'ta Asgari Ücret Protesto Edildi

Tokat'ta yılın ilk eyleminde Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyesi bir grup, asgari ücrete yapılan 2012 yılı zammını protesto etti.

01.01.2012 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta yılın ilk eyleminde Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyesi bir grup, asgari ücrete yapılan 2012 yılı zammını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, 'Açlık sınırı 1000, Asgari Ücret 701 Lira', 'Asgari Ücret Köleliktir' pankartı açıp sık sık, 'Herkes için adalet, herkes için özgürlük' sloganı attı. Grup adına konuşan Özgür Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Doğan Özlük, ülkede 5 milyon asgari ücretli çalışan olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Yoksul emekçi kitleler için bugünden itibaren asgari ücret 701 lira olarak uygulanacak. 658'den 701 liraya yükseltilen asgari ücret halkımıza verilen değeri göstermesi bakımından utanç vericidir. 5 milyon asgari ücretlinin yanı sıra asgari ücret dahi alamadan her hangi bir sigorta imkanından yoksul olarak çalışan milyonlarca insan yaşıyor. Bu ülkede işsizlilerin sayısını tam olarak bilmiyoruz. Bütün bu saydıklarımıza bütün halinde baktığımızda aslında büyüme, gelişme progandalarının ne kadar sahte ve ne kadar kandırmacaya dönük olduğunu rahatça görebiliriz."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Asgari ücret 1000 lira olursa firmalar batar" dediğini öne sürerek bu sözlere tepki gösteren Özlük, şöyle devam etti:

"Kendi yaşam standardına bakmadan geniş halk kitlelerini TÜİK verileriyle açlık sınırı olan 1000 liranın altında bir hayata mahkûm edebilmiştir ve hala koltuğunda oturmaktadır. Biz kendisinden halktan özür dilemeye ve istifa etmeye çağırıyoruz. Kendi halkını açlık sınırının çok altına yaşamaya mahkum eden bir zihniyetten adalet beklenir mi, sorarım size." - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Asgari Ücret Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement