Tolon Hakındaki İddiaları Yalandı - Son Dakika
Güncel

Tolon Hakındaki İddiaları Yalandı

Tolon Hakındaki İddiaları Yalandı

Malatya Zirve Yayınevi davasında Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, davanın görüldüğü Malatya Adliyesi'ne getirildi.

23.05.2013 15:25  Güncelleme: 16:54

HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLADI

Malatya Zirve Yayınevi davasında 1 numaralı şüpheli olarak gösterilen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, davanın görüldüğü Malatya Adliyesi'ne getirildi. 8 günden bu yana ifadesi alınan davanın tanığı ve aynı zamanda sanığı olan İlker Çınar'ın çapraz sorgusunda bulunan Tolon, Çınar'a sorulara sorarak hakkındaki iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve yayınevi davasında 73'üncü duruşma bugün yapıldı. Duruşma ifadesi tamamlanan sanık İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna geçildi. 8 gün süren ifadesinde yayınevi cinayetlerini Ergenekon Terör Örgütü bünyesinden kurulan 'TUSHAD' adlı birimin yaptığını öne süren Çınar, bu birimin başında da emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un olduğunu ileri sürmüştü. Bugünkü duruşmada çapraz sorguya, İstanbul Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Emekli orgeneral Hurşit Tolon da getirildi. Avukatı İlkay Sezer ile birlikte duruşmada hazır bulunan Tolon, İlker Çınar'a bazı sorular yönetti.

Tolon'un "Benimle hayatında hiç tanıştın mı ya da yüz yüze hiç geldik mi?" sorusu üzerine tanık İlker Çınar, "Hiç karşılaşmadım ve sizinle görüşmedim" yanıtını verdi. Çınar, bir soru üzerine 1'inci Ordu'ya 1993 yılı Haziran ya da Temmuz aylarında başvurduğunu söyledi. Tolon, bir başka sorusunda ise, "Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde ülke içinde iç hizmete dayalı bir istihbarat birimi oluşturulacağını, onun üzerine müracaatta bulunduğunu söylüyorsun. Gizli bir teşkilatın kuruluşu ulu orta herkesin içinde mi konuşuluyordu? Kimden duydun? Kim söyledi personel alınacağını?" diye sordu.

Çınar, bu soru üzerine, "Önceki ifadelerimde bunun cevabını verdim. Oraya bakabilirsiniz" yanıtını verdi. Tolon, Çınar'ın 23 Kasım 1993 tarihinde Tuzla Piyade Okulu'na katıldığını kabul etmesi üzerine, "Alacağımı aldım. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Zırhlı Piyade Tugayı diye bir askeri birlik yoktur. İnsan çalıştığı tugayı bilmez mi?" dedi.

Avukatı İlkay Sezer ile birlikte sanık ve tanık olan İlker Çınar'a çapraz sorguda çeşitli sorular yöneten Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, hakkındaki iddiaların hayal ürünü olduğunu ileri sürdü.

Avukat İlkay Sezer ise, İlker Çınar'ın 29 Ağustos 1998 tarihinde SGK'ya yazdığı dilekçe örneğini mahkemeye sundu. Avukat Sezer, Çınar'ın dilekçesiyle şimdiye kadar verdiği ifadelerin çeliştiğini belirtince araya giren İlker Çınar, "Manipülasyon yapıyorsunuz" dedi.

Mahkeme hedeyi öğle arasında duruşmaya ara verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tolon Hakındaki İddiaları Yalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement