Tonyalı Kadınların Çektiği Belgeselin Galasında Protokolden Kadınlara Jest - Son Dakika
Güncel

Tonyalı Kadınların Çektiği Belgeselin Galasında Protokolden Kadınlara Jest

Tonyalı Kadınların Çektiği Belgeselin Galasında Protokolden Kadınlara Jest

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde Kaleönü Köyü'nde bir grup kadın tarafından çekilen, 'Karadeniz Kadiniyuk, Haklarimuzun Peşindeyuk' adlı belgesel filmin galası gerçekleştirildi.

08.03.2013 22:15

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde Kaleönü Köyü'nde bir grup kadın tarafından çekilen, 'Karadeniz Kadiniyuk, Haklarimuzun Peşindeyuk' adlı belgesel filmin galası gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen gecede ayakta kalan kadın izleyicilere Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve diğer protokol mensupları yerlerini verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından bu yıl 3'üncüsü organize edilen, 'AB- Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali' kapsamında Kaleönü Köyü'nde yaşayan kadınların bir araya gelerek çektiği ikinci belgesel filmin galası bu akşam gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu törene Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, belgesel filmde rol alan oyuncular ve çok sayıda kişi katıldı. Filmin izleneceği sinema salonunda yer alan koltukların ve merdiven boşluğunun dolu olması nedeniyle pek çok seyirci salona giremedi. Gala öncesi kadınların ayakta olduğunu gören Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, protokolde oturduğu koltuktan kalkarak, salondakilere, "Bugün dünya kadınlar günü. Görüyorum ki kadınlarımız ayakta kaldı, bu yüzden ben koltuğumu kadınlara bırakıp, filmi ayakta izleyeceğim" dedi. Vali Yardımcısı Ertekin'in konuşmasının ardından protokolde yer alan erkek katılımcılar da koltuklarını kadınlara vererek filmi ayakta seyretti.

OYUNCULARA PLAKET VERİLDİ

Kadınlara yönelik şiddet ve kadın-erkek eşitliğin gibi konulara vurgu yapan belgesel film beğeniyle izlenirken, belgeselin yönetmenliğini yapan 71 yaşındaki Hanife Baykan, sesçi 72 yaşındaki Sebahat Şanlı, kameraman 45 yaşındaki Ayşe Uzun Yağız'a birer plaket ve çiçek takdim edildi. Belgeselin yönetmeni Hanife Baykan, Karadeniz kadının güçlü ve cesur olduğunu belirterek, "Biz film çektik. Şehirli kadınların kamerasını kullanabildik. Bakalım onlar bizim ineklerimize bakabilir mi, bizim köydeki işlerimizi yapabilirler mi?" dedi. KAHVEHANE BASMA GÖRÜNTÜSÜNE TAM NOT

Filmde kadınların soru sormak istedikleri erkeklerin evde olmayışı sonucu kahvehaneye girmelerinin yer aldığı görüntüler izleyicinin beğenisini topladı. Filmde, kahvehanede oyun oynayan erkeklere eleştiriler yönelten kadınlar, 'Ne duruyorsunuz burada? Karılarınız dışarıda, neden yardım etmiyorsunuz? Evde bir iş etmiyorsunuz, oturmuş burada oyun oynuyorsunuz. Habu yaşta oyun oynuyorsunuz. Bu olur mi?' diye çıkıştı. Kadınların beklenmedik çıkışı karşısında şaşkınlık yaşayan kahvehanedeki Tonyali erkekler de, 'İşimiz yok. Başka ne yapalım? Sizin başka işiniz yok mu?' diye yanıt verdi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tonyalı Kadınların Çektiği Belgeselin Galasında Protokolden Kadınlara Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement