Tropfest seçkisi 25 Mart'ta CerModern'de - Son Dakika
Güncel

Tropfest seçkisi 25 Mart'ta CerModern'de

Tropfest seçkisi 25 Mart\'ta CerModern\'de

Tropfest, Sidney, Darlinghurst'de Tropicana Kafe'de düzenlediği samimi bir film gösterimi olarak başladı.

20.03.2013 12:22

Bugün dünyanın en büyük kısa film festivali olarak bilinen ve film yapımı konusunda yeni yetenekleri destekleyen saygın organizasyonlar içerisinde yer alan Tropfest ilk kez Türkiye'de!

Tropfest, 1993 yılında ödüllü aktör ve yönetmen John Polson'un oyuncuları, çalışanları ve arkadaşları için Sidney, Darlinghurst'de Tropicana Kafe'de düzenlediği samimi bir film gösterimi olarak başladı.

O yıllardan günümüze gelindiğinde ise Tropfest'te görücüye çıktıktan sonra pek çok yönetmenin hem Avustralya'da hem de dünya çapında başarılı kariyer yolculuklarına başladıkları görülmektedir. Bu festivale katılmış ünlü film yapımcıları arasında Alister Grierson, Rowan Woods, Clayton Jacobson, Joel Edgerton, Nash Edgerton, Peter Carstairs, Rob Carlton, Sam Worthington, Robert Connolly, Leon Ford, Justin Drape, Tim Bullock ve Elissa Down gibi isimler de yer almaktadır..

Her yıl düzenlenen kısa film yarışması, deneyimlerine ve altyapılarına bakılmaksızın katılmak isteyen herkese açık olarak gerçekleştirilmektedir. Her yıl ortalama 700 başvurunun yapıldığı ve 100,000$ ödüllü bu yarışmada 16 finalist belirlenmektedir. Tropfest filmleri, özellikle bu festival için yapıldıkları, ilk gösterimleri Tropfest'de olduğu ve her yıl değişen bir Tropfest Belirleyici Konusu (TSI) olduğu için kendilerine özgü filmlerdir.

Tropfest 2013 için belirlenen konu "BALON" idi.

25 Mart Pazartesi günü 19.00'da CerModern'de ücretsiz ve herkesin katılımına açık olarak Avustralya kısa film gösterimleri gerçekleştirilecek ve Tropfest Festival Başkanı Michael Laverty ve Tropfest 2013 ve 2012 birincileri Avustralyalı yönetmenler Nick Clifford ve Alethea Jones film gösteriminden sonra soruları yanıtlayacaklardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tropfest seçkisi 25 Mart'ta CerModern'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement