Tsyd Semineri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tsyd Semineri Devam Ediyor

Tsyd Semineri Devam Ediyor

Tsyd Semineri devam ediyor Şampiyon engelliler, engelsiz sporu anlattı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği TSYD Toros Zirvesi, Antalya'da devam ediyor.

09.01.2016 16:23

Tsyd Semineri devam ediyor

Şampiyon engelliler, engelsiz sporu anlattı

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği TSYD Toros Zirvesi, Antalya'da devam ediyor. Gloria Golf Resort Otel'de düzenlenen zirvede öğleden sonra üç oturum gerçekleşti. Oturumları Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi. İlk oturumda Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, 'Spor Kültürünün Yaygınlaştırılması' konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Ardından, günün üçüncü paneli yapıldı. 'Türkiye'de Engelli Sporu Yapmak ve Zorlukları ile Engelli Sporunun Türkiye'deki Geleceği' konulu panele milli yüzücü Beytullah Eroğlu, görme engelli milli futbolcu Ercan Bayraktar, milli tenisçi Büşra Ün katılırken, panelin moderatörlüğünü Cem Çınar üstlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Cem Çınar, Rio Olimpiyat Oyunları'na 100 engelli sporcu ile katılmayı düşündüklerini söyledi. Çınar, bir soru üzerine ülkemizde yüzde 10 engellinin bulunduğunu, ancak bunların bir şekilde dışarıya çıkarılmadığına dikkati çekti. Kendisi için hazırlanan tanıtım filminin ardından konuşan milli yüzücü Beytullah Eroğlu, olimpiyattan birden fazla madalya ile dönmeyi hedeflediklerini belirterek, spor basınının desteği ve halkın dualarıyla bunu başarabileceklerini ifade etti. Eroğlu, doping konusundaki bir soruya da yanıt verirken, Dopingli maça çıkarsam kazanan ben olmam doping olur. Ben de benim olmayan bir başarıyı istemem dedi.

Milli tenisçi Büşra Ün ise spora başlarken yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Ün, Normalde şehir içerisinde bir yere gidemezdim. Korkardım. Tenise başladıktan sonra kulübüne yalnız gitmeye başladım. Sizin için küçük olan birşey başkalarının hayalidir. Şimdi yalnız başıma her yere gidebiliyorum dedi.

Gittiği her Avrupa ülkesinde arkadaşlarının olduğunu hatırlatan Büyra Ün, konuşmasını şöyle sürdürdü

Sizlerden bize destek olmanızı rica ediyorum. Ben sadece bir tenisçi çıksın istemiyorum. Ülkemizin adını duyuracak bir süre Büşra'lar çıksın istiyorum. Bu konuda sizlere ihtiyacımız var.

Dopingle ilgili düşüncelerini de anlatan Büşra Ün, Hayatımda hiç doping yapmadım. Yapmak da istemem. Sadece kendim için değil, ülkem için de yanlış olacağını düşünüyorum. Ülkeme böyle kötü bir leke gelsin istemem. O yüzden hiç bir zaman yapmayacağım diye konuştu.

Son olarak söz alan milli futbolcu Ercan Bayraktar, engelli sporunun gelişmesinde medyanın önemine değinerek şunları söyledi

Biz Rio Olimpiyat Oyunları'na Türk milletini de yanımızda götürüceğiz. Madalya alamazsak bile boynumuzu bükmeyeceğiz. Orada Türkiye en iyi şekilde temsil edilecek.

Panelin sonunda düzenlenen ödül töreninde ünlü sunucu Halit Kıvanç ile görme engelli milli futbolcu Ercan Bayraktar birlikte maç anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tsyd Semineri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement