Garanti Emeklilik ve Farma Sigorta işbirliği ile düzenlenen toplantıda 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girmesi planlanan "İşveren Emeklilik Planı ve Vergi Avantajı" ve "Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi" ile ilgili de bilgiler verildi.
TÜGİAD Bursa Şubesi üyelerine yönelik bilgilendirici seminerler vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 2 yıldır yapılan Tügiad Akademi programı üyelere büyük fayda sağlıyor.
Dernek merkezinde gerçekleşen ve ikincisi düzenlenen Tügiad Akademi'ye üyeler yoğun ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul yaptı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden Tügiad Akademi'nin önemli konular hakkında üyelerini bilgilendirdiğini belirten Özkul, bu toplantıların aynı şekilde süreceğini de sözlerine ekledi.
1 Ocak 2017'de yürürlüğe girmesi planlanan "Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi" ile ilgili de görüşlerini aktaran Özkul şunları söyledi: "Ülkede yaşayan herkes takip edilebilir bir tasarruf içerisinde olmalıdır. İş dünyası da bu kapsamda çıkabilecek tüm yönetmeliklerden, yeni uygulamalardan maksimum düzeyde faydalanabilmesi için doğru bir şekilde haberdar olması gerekiyor. Çünkü iş dünyasını yakından ilgilendirecek bu gibi konularda doğru bilgilendirme büyük önem arz eden bir konudur. Gündemde olan ve 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girmesi planlanan Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi de gerek mavi gerekse de beyaz yaka çalışanlar ile birlikte işverenleri yakından ilgilendirdiği için, uygulamaya girmesinde biraz daha zamana ihtiyaç olabileceği görüşü ağırlık kazanıyor."
Özkul'un ardından Garanti Emeklilik Kurumsal Satış Müdürü Özlem Özkök sunum yaptı. 2017 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesi planlanan ancak söz konusu sistemin henüz taslak aşamasında olduğunu kaydeden Özkök, ilgili yönetmeliklerin yürürlüğe girmesiyle kamu ve özel sektör şirketleri çalışanlarının maaşlarından yapılacak kesinti ile sisteme dahil edileceklerini söyledi.
Çalışanların sisteme katılımlarını takiben, yönetmelikçe öngörülen süre sonunda sistemden çıkma hakkına sahip olacaklarına da işaret eden Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Otomatik BES'de de yüzde 25'lik devlet katkısı devam edecek. Devlet, asgari brüt ücrete kadar ödenen tutarlar için yüzde 25 devlet katkısı ödeyecek. Ek olarak, sistemde 2 aydan fazla kalıp cayma süresini kullanmayan çalışanlara bir sefere mahsus olmak üzere 1.000 TL devlet katkısı emeklilik döneminde kullanılmak üzere ödenecek."
Çalışanların kendileri adına birikim yapmalarını kolaylaştırmak ve daha önce sisteme girmemiş kişileri de BES ile tanıştırmayı hedefleyen bu sistemin 2017 yılından itibaren yürürlüğe girmesinin beklendiğini yineleyen Özkök, üyelerin sorularını cevaplayarak sunumunu sonlandırdı.
Programın ardından TÜGİAD Başkanı Onur Özkul tarafından Farma Sigorta Genel Müdürü Ertem Sancar ve Garanti Emeklilik Kurumsal Satış Müdürü Özlem Özkök'e teşekkür plaketi verildi.
Son Dakika › Güncel › TÜGİAD Bursa Şubesi 'Akademi' programlarının 2.sini gerçekleştirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?