Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün Açıklaması

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün Açıklaması

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bayram havası içerisinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

30.04.2014 15:05

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bayram havası içerisinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, yayınladığı mesajında, bütün dünya emekçilerinin evrensel bayramı olan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Türkiye'de olaylardan uzak, huzur ve sükunet içerisinde yaşanması gerektiğine söyledi. İşçi ve emekçilerin bu güne kadar vermiş oldukları kutsal ve haklı mücadelenin gelecekte 'Gerçek Bayramları' getireceğine olan inancının tam olduğunu belirten Erözgün, alın terini emeğiyle birleştirip ülkenin kalkınması için üretime ve hizmete katkı sağlayan çalışanların "1 Mayıs"ı bayram havası içerisinde geçirmeleri temennisinde bulundu. Türkiye'deki en büyük sıkıntının hiç kuşkusuz işsizlik olduğunu belirten Erözgün, işçilerin kendi çalışma alanlarında ve hayat standartlarında karşılaştıkları sıkıntıların da en az işsizlik kadar ürkütücü boyutta olduğunu söyledi. Erözgün, "Yıllarca standartları yükseltmek için mücadele eden emekçilerin 1 Mayıs'ı bayram olarak kutlamak yerine, hak ve hukuk mücadelesi vererek geçirmek zorunda kalmaları ve bunun her yıl aynı üzücü tablo ile sergilenmesi 'ülkede hala tam bir refah sistemine ulaşılamadığı' düşüncesini akla getirmektedir. Sendikal örgütlenmenin önündeki görünen ve görünmeyen engellerin kaldırılması, güvencesiz, esnek, kuralsız istihdam modellerinden vazgeçilmesini, kamu çalışanlarına grev hakkının verilmesini ve siyaset yasağının kaldırılmasını, Emeğin sömürülmediği, çalışanlara baskının, zulmün olmadığı bir Türkiye dileğiyle ülkemizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, ülkemize ve dünyaya, barış getirmesini temenni ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement