Tunceli'de, Hapis Cezaları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de, Hapis Cezaları Protesto Edildi

Tunceli\'de, Hapis Cezaları Protesto Edildi

Tunceli'de Demokratik Haklar Federasyonu üyesi 5 kişinin, 'illegal örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak' suçlarından 6 ile 14 yıl arasında değişen hapis cezaları alması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

23.03.2012 17:42  Güncelleme: 18:17

Tunceli'de Demokratik Haklar Federasyonu üyesi 5 kişinin, 'illegal örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak' suçlarından 6 ile 14 yıl arasında değişen hapis cezaları alması, federasyon üyeleri tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Tunceli'de çeşitli tarihlerde yapılan yasadışı gösterilere katılan Demokratik Haklar Federasyonu üyesi Evrim Konak, Murat Kur, Deniz Kırbağ, Hıdır Yıldız ve Tuğçe Özgül, 'illegal örgüt üyesi olmak, örgüt propagandası' yaptıkları suçlamasıyla tutuklandı. 5 sanık, dün Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 ile 14 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Hapis cezaları, bugün Tunceli'de Cumuhriyet Meydanı Seyit Rıza Heykeli önünde toplanan yaklaşık 300 kişi tarafından protesto edildi. Yürüyüşten önce basın açıklamasını yapan Demokradik Haklar Federasyonu sözcüsü İbrahim Yolcu, mahkemenin arkadaşlarına çok ağır cezalar verdiğini savunarak, şunları söyledi:

"Tutuklanan arkadaşlarımız hakkında yapılan suç tanımına bakıldığında, devletin niteliği çıplak bir şekilde kendisini göstermektedir. Örneğin devlete göre, İbrahim Kaypakkaya sloganları atmak, zorunlu din derslerine karşı çıkmak, Grup Munzur konseri düzenlemek, yozlaşmaya ve çeteleşmeye karşı çıkmak, 1 Mayıs'a katılmak, genel seçimleri boykot amacıyla afiş asmak, Dersim katliamını lanetlemek, Halkın Günlüğü Gazetesi dağıtmak, Munzur Doğa ve Kültür Festivali'nde stant açmak, suçtur."

Yolcu, Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararları da elleştirip, "Bu mahkeme en küçük demokratik hak talebini dahi onlarca yıllık hapis cezalarıyla karşılama konusunda şampiyonluğu kimseye bırakmıyor" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre yürüyen grup, daha sonra olaysız dağıldı.

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de, Hapis Cezaları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement