Tunceli'de PKK'lılar Askeri Helikoptere Roketatarlı Saldırı Düzenledi - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK'lılar Askeri Helikoptere Roketatarlı Saldırı Düzenledi - Yeniden

Tunceli\'de PKK\'lılar Askeri Helikoptere Roketatarlı Saldırı Düzenledi - Yeniden

Tunceli'de PKK'lılar askeri helikoptere roketatarlı saldırı düzenledi Tunceli'de Gökçek Jandarma Karakolu'na inmeye çalışan Sikorsky helikoptere PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

06.08.2015 14:36

Tunceli'de PKK'lılar askeri helikoptere roketatarlı saldırı düzenledi

Tunceli'de Gökçek Jandarma Karakolu'na inmeye çalışan Sikorsky helikoptere PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Mermilerin isabet ettiği helikopter iniş yapamadan bölgeden ayrılırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Kobra helikopterler saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan bu sabah saatlerinde kalkan ve il merkezine 17 kilometre mesafede bulunan Pülümür Vadisi içinde yer alan Gökçek Jandarma Karakolu'na askeri personel ve malzemeye taşıyan Sikorsky helikoptere karakol pistine inmeye çalıştığı sırada, bölgedeki kayalıklarda gizlenen PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. İçinde 10 askeri personel ile 1 teknisyenin bulunduğu helikoptere atılan roketatarın, helikopterin pervanesinin rüzgarı ile yön değiştirerek isabet etmediği bildirildi. PKK'lılar roketatarın ardından helikoptere bu kez uzun namlulu silahlarla ateş açmaya başladı. Kurşunların isabet ettiği helikopter, manevra yaparak iniş yapmadan bölgeden ayrılarak dönüş yaptığı İl Jandarma Komutanlığı'na indi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Helikopterin ayrılmasından sonra karakol yakınlarına sızmaya çalışan PKK'lılar, askerler tarafından yoğun ateş altına alındı. PKK'lılar kaçarken, bölgeye gönderilen iki Kobra tipi helikopter, PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı. Bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürürken, bombalanan alanlarda yangın çıktığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK'lılar Askeri Helikoptere Roketatarlı Saldırı Düzenledi - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement