Türk Ailenin Evinde Yangın - Son Dakika
Güncel

Türk Ailenin Evinde Yangın

Türk Ailenin Evinde Yangın

Almanya'nın Olpe kentinde Günay Yavuz'un dört çocuğuyla birlikte yaşadığı evde önceki gün yangın çıktı.

07.01.2012 20:24

Almanya'nın Olpe kentinde Günay Yavuz'un dört çocuğuyla birlikte yaşadığı evde önceki gün yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın sonucu iki katlı müstakil ev oturulamaz hale geldi. Dört ay önce de eşini kaybeden Günay Yavuz ve çocukları bu kez de evsiz kalarak şok yaşarken, ortada kalan aileye Türk komşuları sahip çıktı.

Almanya'nın Olpe kentinde yaşayan 5 kişilik Yavuz ailesinin iki katlı müstakil evi, çatı katında çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Dört ay önce aile reisi Asım Yavuz'u kaybeden aile bireylerinin şimdi de evlerinin yanmasıyla dünyaları ikinci kez karardı. Evleri kullanılmaz hale gelen Anne Günay Yavuz (42) ile çocukları Cüneyt (20), Çiğdem (19), Enis (14) ve İrem Nur'a (4) aynı kentte oturan yakın aile dostları Numan ile Ümran Ersin sahip çıktı. Önceki gün akşam saat 22.00 sularında meydana gelen yangında büyük bir şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Yapılan inceleme sonucu elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında çatı katı tamamen yanan binada, yüz bin Euro'ya yakın maddi hasar meydana geldi.

ÇATI KATINDA GÜRÜLTÜ DUYDUK

Ahşap iskelete sahip evi 2003 yılında satın aldıklarını belirten anne Günay Yavuz, yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Ben iki çocuğumla alt kattaydım. Büyük oğlum işteydi. Yukarıda olan büyük kızım Çiğdem birden bağırmaya başladı. Çatı katında sesler duyduğunu söyledi. Çatıya giden kapıyı açtığımda alevlerle karşı karşıya kaldık. Hemen kapıyı kapatıp aşağıya indik. Evin kapısını kilitlediğimiz için panikten anahtarı bulamadık. Bu yüzden pencereyi açıp dışarıya bağırarak yardım istedim. Yoldan geçenlere, 'İtfaiyeyi arayın' diye bağırdım. Daha sonra önce küçük kızımı dışarı çıkartım. Büyük kızım Çiğdem de özürlü olan oğlum Enis'i dışarı çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü."

Van'A GÖNDERECEĞİM YARDIMLAR KÜL OLDU

Evin çatı katında Van'daki depremzedelere göndermek için hazırladığı çok sayıda torba olduğunu belirten Günay Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hepsini güzelce hazırlayıp paketlemiştim. Onları göndermek de nasip olmadı. Van'daki deprem ve ardından çadırlarda çıkan yangınlar gibi olayları gördüğümde çok üzülüp göz yaşı dökmüştüm. Van'daki evsiz insanlara ağlarken şimdi aynı şey bizim başımıza geldi. Yangının elektrik kontağından çıktığını belirlediler. Ama binadaki ahşap bölümlerin hızla tutuşması sonucu ev oturulamaz hale geldi. Kış ortasında evsiz kaldık derken, rahmetli eşimin arkadaşı Numan ile eşi Ümran Ersin bize sahip çıktı. Allah razı olsun. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bir süre önce ani bir şekilde eşimi de kaybetmiştim. Her şey üst üste geldi."

Yangını ilk fark eder evin büyük kızı Çiğdem de, olay sırasında çok korktuklarını söyledi.

İNSANLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK

Aileye evini açan Numan Ersin ise, '30 yıldır tanıdığım bir aile. Ailenin dört ay önce vefat eden babaları benim kan kardeşimdi. Onun ölümüne çok üzülmüştüm. Şimdi de bu olay oldu. Belediyenin verdiği eve gitmelerini gönlüm razı gelmedi. Böyle zor bir dönemde orada yapayalnız kalmalarına izin veremezdik. Onları evimizde ağırlamaya karar verdim. Sonuçta bu bir insanlık görevi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Ailenin Evinde Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement