Türk Eğitim-Sen'den Çelenkli Eylem - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen'den Çelenkli Eylem

Türk Eğitim-Sen\'den Çelenkli Eylem

Tuzla’da toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto etti.

22.09.2014 17:36

Tuzla'da toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto etti. Polis tarafından Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girişlerine izin verilmeyen grup, siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Şube tarafından, Tuzla'da okul müdürlerinin görevden alınması protesto edildi. Tuzla Çağrıbey Ortaokulu önünde başlayan protesto Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşle devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla ve pankartlarla yürüyen göstericiler yol boyunca "Kurşun asker değil eğitimciyiz" diye slogan attı. Polis, istenmeyen bir duruma karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. Grubun Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesine girmesine izin verilmedi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı Sami Çelik, açıklama yaptı. Çelik yaptığı konuşmada, "Okullarımızda başarıyı yok sayan, tecrübeyi çöpe atan, liyakatı önemsizleştiren ve adalet duygusunu yok eden bu uygulamayla her platformda mücadele edeceğiz. Bu eğitim ve öğretim yılındaki en büyük sıkıntı ise MEB yasası ve ardından çıkarılan yönetici atama yönetmeliği ile birlikte MEB'de hız kazandırılan kadrolaşma furyası olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevi hiçbir kriter olmaksızın keyfi bir şekilde uzatılmıştır. Siyasi anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi başarısı tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bunun adı MEB'de yönetici soykırımıdır" dedi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesine siyah çelenk bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen'den Çelenkli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement