Türk Sağlık-Sen'den Ek Ödeme Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Türk Sağlık-Sen'den Ek Ödeme Tepkisi

Türk Sağlık-Sen\'den Ek Ödeme Tepkisi

Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, ek ödemelerin maaşla birlikte ödenmemesine yine tepki gösterdi.

17.02.2015 14:31  Güncelleme: 14:32

Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, ek ödemelerin maaşla birlikte ödenmemesine yine tepki gösterdi. Bakanlığa seslerini yükselten Türk Sağlık-Sen üyeleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan eyleme Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç de katıldı.

Manisa Merkez Efendi Hastanesi önünde düzenlenen eylemde üyeleri adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, "2015 yılının Ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler 2015 yılı Şubat ayının onbeşinde de maaşla birlikte ödenmeyerek personel yine mağdur edildi. Anlaşılan bakanlık bunu bir alışkanlık haline getirdi. Ülkemizin sağlığını planlamayı kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken sağlık Bakanlığı'nın, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir" dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak bakanlık yetkililerine çağrıda bulunan Mutlu, şöyle konuştu: "İpe un sermeyi bırakın, cekli caklı sözlerden vazgeçin. Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uygun, hukukun gereğini yerine getirin. Personeli mağdur etmeyin. Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın. Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın. Sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını her ayın 15'inde alacak aldıkları mali haklara göre yapmaktadır. Bakanlık bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklemektedir. Ceplerinde toplu sözleşmedeki ihanetle açılan deliği daha da büyütmektedir. Bakanlık bir an önce bu mağduriyete son vermeli ve sabit ek ödemelerin hesaplara yatırılmasını sağlamalıdır."

Eyleme destek veren Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç ise, eylem sırasında yanlarından geçen sağlık çalışanlarının da aynı mağduriyeti yaşadıklarını ancak korktuklarından dolayı seslerini çıkaramadıklarını iddia etti. Genç, " Türkiye'nin ayıbı bu. Böyle bir cumhuriyette böyle demokratik bir ülkede yaşanır mı? Bu ülkede nereye gidilir önümüzde seçimler var nasıl gidilecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Sağlık-Sen'den Ek Ödeme Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement