Turkcell Teknoloji, Patent Başvurusunda Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Turkcell Teknoloji, Patent Başvurusunda Birinci Oldu

Turkcell Teknoloji, Patent Başvurusunda Birinci Oldu

Turkcell Teknoloji, 2012 yılı iletişim ve haberleşme sektörü patent başvurusunda birinci oldu.

13.08.2013 10:26  Güncelleme: 10:27

Turkcell Teknoloji, 2012 yılı iletişim ve haberleşme sektörü patent başvurusunda birinci oldu.

Turkcell açıklamasına göre, Türk Patent Enstitüsü'nün 2012 yılı patent başvuruları değerlendirme ve şirket sıralama sonuçlarına göre, Turkcell Teknoloji, 82 başvuru ile sektöründe birinci, Türkiye genelinde tüm sektörlerde üçüncü olurken, Teknoloji Serbest Bölgesi'nin de içinde yer aldığı Kocaeli ilinde yine ilk sırada yer aldı. Turkcell Teknoloji, 2011 yılında da sektörün patent şampiyonu olmuştu.

2013 yılı itibariyle 450'ye yakın yüksek nitelikli mühendisle yoluna devam eden Turkcell Teknoloji, bugüne dek ürettiği projelerle 218 ulusal, 45 uluslararası ve ülkesel patent başvurusunda bulundu. 2008 - 2009 yılları arasında toplam 18 başvurunun patent tescilini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin teknolojiye en çok yatırım yapan şirketi Turkcell'in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, kuruluşundan itibaren gözünü teknolojide sürekli öncülük hedefinden bir an olsun ayırmadı. Turkcell olarak biz, Türkiye'nin adını teknoloji dünyasının küresel aktörleri arasına yazdırmak için ilk günden bu yana çok çalıştık. Patent başvurularımız, bu çalışmaların en somut kanıtı. Dünyada Ar-Ge ve teknoloji şirketleri sıralamasında bakılan önemli parametrelerden birisi patent sayısı. Ar-Ge, inovasyon, teknoloji üretimi kadar, bunların sonucunda ortaya çıkan değerin fikri haklarının korunması da önemli. Patentlendirme, teknoloji üreticilerine rekabette kazandıran faktörlerden biri. Turkcell Teknoloji Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımlar sonucu ürettiği patentlerle fikri haklar konusunda, Türk Patent Enstitüsü tarafından ortaya koyulan sıralamanın da gösterdiği gibi sektörüne liderlik ediyor. Sıralamaya göre Türkiye çapında elde ettiğimiz üçüncülük ise Turkcell'in yalnızca bir iletişim şirketi değil aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak varlık gösterdiğini bir kez daha gözler önüne seriyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell Teknoloji, Patent Başvurusunda Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement