Türkiye'de Çocuklara " Bakan" Yok - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Çocuklara " Bakan" Yok

Türkiye\'de Çocuklara " Bakan" Yok

Türkiye İstatistik Kurumu, önceki gün çocuk işçiliğinin korkunç gerçeğini açıkladı.

06.04.2013 11:17

Türkiye İstatistik Kurumu, önceki gün çocuk işçiliğinin korkunç gerçeğini açıkladı; Türkiye'de 1 milyona yakın çocuğun işçi statüsünde olduğunu ve büyük çoğunluğunun okula devam etmediğini söyledi.

Son 7 yıldır çocuklarla ilgili hiçbir araştırma yapılmadığı gerçeği, geçtiğimiz kasım ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün soru önergesine verdiği yanıtla ortaya çıkmıştı. Bakan Şahin Türkiye'de çocuk işçiliği ile ilgili bir araştırmanın en son 2006 yılında yapıldığını söyleyerek, çocuklarda cinsel istismar, kaçırılma ve kaybolma vakaları ile suç oranlarına ilişkin bilgiler için İçişleri Bakanlığı'nı işaret etmişti.

Bakan Şahin'in ardından çocuklara bir darbe de İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. Öğüt'ün Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Güler de topu Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na attı.

CHP'li Öğüt'ün çocukları kapsayan ve 2010 yılında yürürlüğe giren 6008 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un terör örgütünün işini kolaylaştırdığına ilişkin iddiaları hatırlatarak, polise ve işyerlerine molotof kokteyli atan çocukların sayısında yüzde 300, patlayıcı madde atan çocukların sayısında yüzde 500 ve havai fişek atan çocukların sayısında ise yüzde 600 artış olduğuna ilişkin sorusuna Bakan Güler, "18 yaşından küçükler hakkındaki işlemler ilgili birimlerce yürütülmektedir" yanıtını vermekle yetindi.

İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışması olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtsız bırakan Bakan Güler, sanık durumuna düşen, cinsel istismar ve tecavüze maruz kalan, fuhuş, organ ya da uyuşturucu ticareti veya siyasi amaçla kaçırılan ve çeşitli nedenlerle kaybolan çocuk sayılarına ilişkin olarak ise, topu Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na attı.

Bakan Muammer Güler, "Çeşitli suçlar nedeniyle sanık durumuna düşen çocuk sayılarına ilişkin verilerin Adalet Bakanlığı'ndan, çocukların sebeplerine ilişkin bilgilerin ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan temin edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement