Bu bağlamda "İtibar-Denetim" ilişkisi gün boyu çeşitli oturumlarla ve konunun uzmanı isimlerce irdelendi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm alanındaki tecrübeleriyle sektörde itibarın ülke için önemini anlattı: "Denetimin turizm sektörü için öneminin artık farkındayız. Turizmde büyük atılımlar yaptık ama bazı kötü örneklerin itibarımızı zedelediğinin de farkındayız. Bu noktada denetçilere büyük iş düşüyor."
Etik İtibar Derneği (TEİD) Başkanı Mehmet Buldurgan, kurumsal açıdan itibarın şirketler açısından önemine değindi, bunun ancak denetimle sağlanabileceğini belirtti: "21. Yüzyılın global ticaret arenasında varlığınızı sürdürebilmek, dünya pazarına açılabilmek, global oyuncularla aynı ligi paylaşabilmek, ancak onlara, içinde bulunduğunuz topluma, çalışan ve müşterilerinize güven verebilmekle mümkündür."
Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Osman Zeki Özger ise rakamlarla konuştu, sektörde kurumsallaşmaya vurgu yaptı: "FKB olarak bugün itibarıyla sektörde faaliyet gösteren 121 şirket, yaklaşık 7 bin çalışan ve toplamda 63 milyar TL'nin üzerinde bir işlem hacmini temsil ediyoruz ve bu noktada kurumsallaşmanın önemine inanıyoruz. Bunun en önemli avantajlarından biri de kuşkusuz iç denetim mekanizmalarının devreye girerek itibarımızın güçlenmesi ve şirketlerimizin de uzun vadede kalıcılıklarını garanti altına almasıdır."
Kongrenin önemli konukları arasında Sorbonne Üniversitesi Profesörü ve Risk Yönetimi Uzmanı Jean Paul Louisot da vardı. Dünya çapında önemli yöneticilere risk yönetimi konusunda koçluk yapan Louisot, Kurumsal İtibarın Yönetilmesinde temel taşların neler olduğunu anlattı, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Paralel düzenlenen oturumlarda "İç Denetimde Gelişen Teknolojinin Rolü"nden "Üçüncü Taraf Risklerinin Denetimi"ne, "Bilgi Güvenliği Yönetimi ve Denetimi"nden "Uyum Riskinin Yönetimi"ne pek çok önemli konu mesleğinde bir adım daha öteye geçmek isteyenler için masaya yatırıldı.
Şair ve yazar Sunay Akın da kongrenin bir diğer konuşmacısıydı. Akın, kendine has üslubu ve derin tarih bilgisiyle "itibar"ı anlattı, geçmişle bugün arasında köprüler kurarak "denetim-denetçi" kavramlarına farklı bir bakış açısı getirdi.
Kongrenin bir başka uluslararası konuğu, finans ve denetim alanlarında önemli birikim sahibi, profesyonel eğitmen ve danışman Larry Hubbard da ilk gün konuşmacıları arasındaydı. Hubbard, katılımcılarla birlikte, "Kök Neden Analizi"nin denetçiler tarafından kullanılan geleneksel ideolojik yapısını sorguladı.
"İtibar Gelecektir" Kongresi Bugün de Devam Edecek…
21 Ekim 2014 Salı günü (bugün) sabah saat 09.00'da ikinci gün açılış konuşması için TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun kürsüdeki yerini alacak ve ilk günün değerlendirmesini yapacak. Hemen ardından kongrenin bir diğer konuğu; profesyonel eğitimci Larry Hubbard, iç denetimde üçlü savunma konusunu ele alacak.
Yine paralel düzenlenecek oturumlarda ikinci günün başlıklarından ilki BDDK Başkan Yardımcısı Vekili Fatih Öztürk tarafından değerlendirilecek olan "İSEDES Düzenlemesinin İç Denetime Etkisi" olacak. "İş Kanunundaki Değişiklikler ve İç Denetim Departmanlarının İş Kazalarını Önlemedeki Rolü" ise bir diğer oturumda İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt tarafından anlatılacak.
Günümüzün en önemli trendlerinden sosyal medya da öğleden sonraki oturumda tartışılacak. "Sosyal Medya Yönetiminin ve Denetiminin Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkileri"ni konunun uzmanı, televizyon programcısı Serdar Kuzuloğlu, eğlenceli üslubuyla anlatacak.
"İç Denetimin İtibarının Yönetimi" konulu panelde özel sektör yöneticileri deneyimlerini paylaşacak. Kapanış oturumunda ise bir kez daha Sorbonne Üniversitesi Profesörü Jean Paul Louisot kürsüdeki yerini alacak ve bu kez yaşanmış örneklerle kriz dönemlerinde kurumların itibar risklerini nasıl yönetmesi gerektiğini anlatacak.
Son Dakika › Güncel › Türkiye İç Denetim Kongresi 'İTİBAR Gelecektir' Temasıyla Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?