Türkiye Liverpool'da 'Yemek Şov' Yaptı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Liverpool'da 'Yemek Şov' Yaptı

Türkiye Liverpool\'da \'Yemek Şov\' Yaptı

Türkiye Liverpool'da 'yemek şov' yaptı İngiltere'nin Liverpool şehrindeki Sefton Park'ta gerçekleştirilen Yiyecek ve İçecek Festivalinin destinasyon ana sponsorluğunu Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı.

23.09.2015 09:58

Türkiye Liverpool'da 'yemek şov' yaptı

İngiltere'nin Liverpool şehrindeki Sefton Park'ta gerçekleştirilen Yiyecek ve İçecek Festivalinin destinasyon ana sponsorluğunu Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı. Yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde, Türkiye standını ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler, ünlü şeflerimizin hazırladığı yöresel Türk yemeklerinin tadını çıkardı.

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Liverpool Yiyecek ve İçecek Festivali kapsamında, İngiltere'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamak için, restoranlar, kafeler, yiyecek standları ve interaktif çocuk oyun alanı ile birlikte görsel bir çikolata bahçesi de hazırlandı. Halka dev bir şölen sunmak için, en yetenekli yerel ve uluslararası şefleri bir araya getiren festival, Liverpool'u yiyecek ve içecek cennetine dönüştürdü.

TÜRKİTE TATİLİ HEDİYE EDİLDİ

Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, festival kapsamında hazırladığı yarışmada kazanan bir şanslı aileye konaklama, uçak bileti, transferler ve rehberli tur dahil olmak üzere, Türkiye'de, 5 yıldızlı her şey dahil bir aile tatili hediye edildi.

EN BAŞARILI KÜLTÜR VE TANITMA ATEŞESİ

Londra Türk Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can, Türkiye'nin muhteşem plajlarının yanı sıra zengin bir kültür ve dünyaca ünlü mutfağa da sahip olduğunu belirterek, festival kapsamında yiyecek ve içecek şovları ve tadımı ile birlikte simit, baklava gibi Türklere özgü eşsiz yöresel lezzetleri İngilizler ile tanıştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ ŞEFLERİ KATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafında davet edilenTürkiye'nin ünlü Türk şeflerinden, Türkiye Aşcılar Federasyonu Başkanı ve Ankara Sheraton Hotel'i Aşcı Başı Zeki Açıkgöz, Sos Şefi Koray Türk, Pastahane Şefi Satılmış Çeribaşı, Şef Haşim Demirtaş ve Demo Şefi Kenan Gün, Liverpollu'lara Türk mutfağının en lezzetli ve dünyaca bilinen yemeklerini sergileyerek unutulmaz bir deneyim yaşattı.

TÜRKİYE'NİN TANITIMI İÇİN MÜKEMMEL BİR FIRSAT

DHA'ya konuşan Türkiye Aşcılar Federasyonu Başkanı ve Ankara Sheraton Hotel'i Aşcı Başı Zeki Açıkgöz,

Turizm Bakanlığı olarak, ilk kez katılmış olduğumuz bir festival. Gördüğünüz gibi herkes yeme ve içme üzerine kurmuş standlarını. Sadece Türk damak tadını tatmaları ve yemeleri açısından değil aynı zamanda bu yemeklerin nasıl hazırlandığı ve ham maddelerini buraya getirebilmek önemli. Ziyaretçileri Türkiye'ye, ülkemize turist olarak davet etmemiz açısından da önemli. Türk ürünlerinin tanıtmak için önce Türk yemeklerini sevdirmemiz lazım. Bizde bunun için çaba gösteriyoruz. Ayrıca Türkiye'nin tanıtımı için mükemmel bir fırsat oldu dedi.

Festivalde Türk yemeklerine ilginin yoğun olduğu belirten Açıkgöz, Burada demo yapan dördüncü mutfağız. Hiç bu kadar kalabalık ve yoğun ilgi görmemiştim. Tabi bu da bizi gururlandırıyor, mutlu ediyor.

THY'DE FESTİVAL DE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Liverpool Yiyecek ve İçecek Festivali'ndeki Türkiye standının hemen yanında yer alan Türk Hava Yolları (THY) standına da ilgi oldukça yoğundu. THY Manchester Müdürü İsmail Selim Ecirli, THY'nin tanıtımı açısından festivalin oldukça faydalı olduğunu söyledi.

İki gün boyunca yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği festival, Türkiye standı önünde toplanan çocukların balonları büyük bir coşkuyla havaya bırakmasıyla sona erdi. Liverpool semaları kırmızı-beyaza boyandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Liverpool'da 'Yemek Şov' Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement