Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması Bitlis'te Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması Bitlis'te Yapıldı

Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması Bitlis\'te Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bitlis Eren Üniversitesi ve Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Türkiye Muay Thai Ligi final müsabakaları Bitlis'te yapıldı.

08.12.2012 15:36

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bitlis Eren Üniversitesi ve Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Türkiye Muay Thai Ligi final müsabakaları Bitlis'te yapıldı.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen Türkiye Muay Thai Ligi final müsabakası dün saat 18.30'da başladı. Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, sporculara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Daha sonra konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gençliğin tarihin her döneminde en enerjik ve en yaratıcı katmanı oluşturduğunu belirterek gençlerin toplumların geleceğinde belirleyici rol oynadığını ifade etti.

Önemli bir organizasyona şahitlik ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Doğru, dünya şampiyonasına katılacak sporcuların Bitlis'te seçileceğini kaydetti. Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Önümüzdeki yılda uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmayı düşünüyoruz. Bitlis'i dünyaya açılan bir kapı yapmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Okşar Taştan ise Türkiye'nin Muay Thai sporuyla 2002 yılında tanıştığını, federasyonun da 2008 yılında kurulduğunu belirtti. Taştan, "81 ilde temsilciliklerimiz bulunmakta. 35 bin lisanlı sporcumuz var. Burada dereceye giren sporcularımız, önümüzdeki yıl şubat ayında Tayland'da düzenlenecek Dünya Kupası Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek. Sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan yarışmalar sonunda kilolarında, erkeklerde, Musa Uysal, Caner Kotarlıoğlu, Ahmet Uysal, Orhan Erden, Milyar Zeynul, Yahya Geylani, kadınlarda ise Sedanur Akoğlu, Sibel Demir ve Özlem Taşyapar birinci oldu. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması Bitlis'te Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement