Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Ozan, Türkiye'den Mezun Gençlerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Ozan, Türkiye'den Mezun Gençlerle Bir Araya Geldi

Türkiye\'nin Kosova Büyükelçisi Ozan, Türkiye\'den Mezun Gençlerle Bir Araya Geldi

Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye'deki değişik üniversitelerden mezun olan Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gençlerle bir araya geldi.

26.11.2014 13:59

Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye'deki değişik üniversitelerden mezun olan Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gençlerle bir araya geldi.

Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Kosovalı gençleri bir çatı altında toplayan Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED) üyeleri, Büyükelçi Songül Ozan tarafından ağırlandı. Priştine'deki rezidansta yapılan görüşmede gençler Büyükelçi Ozan ile görüş alışverişinde bulundu.

TİKA Priştine Ofisi Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü'nün de katıldığı görüşmede, mevcut olan sıkıtılar dile getirildi. Türkiye mezunu gençler, yaşanan sıkıntıları, karşılaşılan sorunları ve mezun olduktan sonraki süreci Büyükelçi Ozan'la paylaştı. Görüşmede, TÜMED'in gelecekteki projeleri yanı sıra, diplomalarında varolan denklik sıkıntısı ile Türkiye Bursları sistemi de konuşuldu. TÜMED Başkanı Cengiz Çesko öncülüğünde, Priştine, Prizren, Gilan ve Mamuşalı Türkiye mezunu gençler Büyükelçilik rezidansında, Büyükelçi Ozan ile sohbet etme fırsatı buldu. Türkiye mezunu gençler, yaşanan sıkıntıları, karşılaşılan sorunları ve mezun olduktan sonraki süreci Büyükelçi Ozan ile paylaştı. Türkiye mezunu gençlerin ziyareti vesilesiyle bir konuşma yapan Büyükelçi Ozan, şöyle dedi:

"Kosova; Avrupa'nın en genç ülkesi. Siz gençler; hepimiz için önemli, değerlersiniz. Hepinizin çalışma, ihtiyaçları ve onların karşılanması bizim için son derece önemli. Biz de Büyükelçilik olarak, TİKA olarak, askerimiz ve polisimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz."

TÜMED Başkanı Cengiz Çesko ise, Kosova'nın birçok şehrinden mezunların geldiğini belirterek, TÜMED'in sadece Prizren merkezli bir dernek olmadığını göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Çesko, birlikte yapılacak projeleri ve atılacak adımları konuşmak için biraraya gelindiğini kaydetti. "Türkiye güçlü oldukça bizler de güçlü oluyoruz. Biz güçlü oldukça da Türkiye'yi burada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" diyen Çesko, Kosova'daki tüm Türkiye kurumlarının her daim kendilerini desteklediklerini vurguladı. - Prizren

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Ozan, Türkiye'den Mezun Gençlerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement