Türkiye'nin Yıldızı, Parlamaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Yıldızı, Parlamaya Devam Ediyor

Türkiye\'nin Yıldızı, Parlamaya Devam Ediyor

Simay Bülbül, ECE isimli koleksiyonunun defilesiyle Yeosu'da görücüye çıktı

09.07.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi'ne katılan Türkiye, birbirinden renkli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Genç jenerasyon moda tasarımcılarımızdan Simay Bülbül'ün, Cumhuriyet döneminin ilk Türk Dünya Güzellik Kraliçesi Keriman Halis Ece anısına hazırladığı ECE isimli koleksiyonu, Yeosu'da bir defileyle görücüye çıktı. İkon Events'in gerçekleştirdiği etkinlikler, Expo 2012 misafirlerinin büyük ilgisiyle karşılanıyor.

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi'nde İkon Events tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin pavyonu ve etkinlikleri, tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Genç jenerasyon Türk moda tasarımcıları arasında büyük beğeni toplayan Simay Bülbül'ün, ECE adını verdiği 2012-2013 Sonbahar Kış koleksiyonunu bir defileyle sergilenerek görücüye çıktı.

Koleksiyonlarında ağırlıklı olarak deriyi kullanarak Türkiye'nin çok güçlü olduğu bir sektöre farklı bir perspektif getiren ve genç jenerasyon Türk moda tasarımcıları katego­risinde yer alan Simay Bülbül, 2012-2013 Sonbahar/Kış koleksiyonunu, Cumhuriyet döneminin ilk Türk Dünya Güzellik Kraliçesi Keriman Halis Ece anısına hazırladı.

"Türk kadınının dünyaya karşı büyük bir gurur kaynağı"

Simay Bülbül, yeni koleksiyonu için Kerime Halis Ece'yi seçmesinin öyküsünü şu sözlerle anlatıyor:

"Yıllar içinde tüm hazırladığım koleksiyonların temalarında, kendi hayatımla bir şekilde kesişen kadın kahramanlara yer verdim. Onların hikayelerinden, yolculuklarından, hayata karşı duruşlarından esinlendim. Cumhuriyet döneminin ilk Türk Dünya Gü­zeli Keriman Halis Ece'nin adına bir koleksi­yon hazırlamak üzere yola çıkmak, benim için çok anlamlıydı. Yakınlarının da desteğiyle kendisinden almış olduğum rızası benim için bir onur kaynağı oldu. O, bu süreçte ne yazık ki bizlere veda etti. Koleksiyonu ona suna­madan kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü taşıyorum; hep bir tarafı eksik kalacak. Ama diğer yandan O'nun tescilli güzelliği ve ölümsüz hatırası adına bir şeyler yapıyor olmak ve ailesinin de desteğiyle bu koleksi­yonu sizlere sunmak en büyük motivasyonum. Kendisinin sadece bir Dünya Güzeli olarak değil, gerçek bir Cumhuriyet kadını unvanıyla Türk halkının, özellikle de Türk kadınının dünyaya karşı büyük bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum."

Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki zarafeti yansıtan bir koleksiyon

İkon Events'in etkinlikleri kapsamında, Yeosu'daki Expo 2012'de Uluslararası Sergisi'nde bir defileyle sergilenen Simay Bülbül'ün ECE adlı koleksiyonunda, lacivert, bordo, haki, vizon, siyah ve beyazı renk paletiyle 30'lu yılların silüetlerini yansıtan uzun elbiseler, deri kalem etekler, yüksek bel pantolonlar, ipek bluzlar, krep tulumlar ve ceketler yer alıyor.

Dönemin gözde aksesuarlarından şapka ve el­divenler de koleksiyonun tamamlayıcı öğelerini oluşturuyor. Özel işleme detaylarla şıklık yaratan ECE koleksi­yonu, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki kadınların zarafetini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Yıldızı, Parlamaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement