Türkiye Perakende Markaları Yurtdışında Büyüme Atağında - Son Dakika
Güncel

Türkiye Perakende Markaları Yurtdışında Büyüme Atağında

Türkiye Perakende Markaları Yurtdışında Büyüme Atağında

Türkiye perakende markaları, dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC'e "Turkish Brands" standı ile tek çatı altında katılıyor.

22.09.2014 11:51  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı açılım ve mağaza ağını genişletmek hedefleriyle bu sene MAPIC'te yer alacak markalar arasında Çilek, Damat Tween ve Esse de yer alıyor..

2006 yılından bu yana Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü, MAPIC, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut'un da katılımlarıyla 19-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Organizasyonda, Mehmet Şimşek "Türkiye'deki Doğrudan Yatırım Potansiyelleri" başlıklı konuşmasıyla, uluslararası yatırımcılarla ve perakendecilerle buluşacak.

Geçtiğimiz yıl 67 ülkeden 8.300'ün üzerinde katılımcı, 2.400 perakendeci, 400'ün üzerinde yeni marka, 900 yatırımcı ve 250'ye yakın Türk ziyaretçiyi ağırlayan MAPIC, perakendecileri, master franshisee'leri, yatırımcıları, mimarları, şehirleri, proje ve gayrimenkul geliştirme şirketlerini bir araya getirecek. MAPIC, bu yıl da yeni iş bağlantılarının sağlanmasına ve küresel bir network oluşturulmasına fırsat yaratacak.

Türk Markaları Tek Çatı Altında Toplanacak

Markaların uluslararası platformda bilinirliğini artırmak için en önemli fuarlardan biri olan MAPIC'te bu sene, ilk kez Türkiye perakende markaları ''Turkish Brands'' standında tek çatı altında toplanacak. Turkish Brands standında yer alan perakende markaları yurtdışı açılım hedefleri için, genişlemeyi hedefledikleri ülkelerin yatırımcılarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirecek.

MAPIC'e Türkiye'den bu sene stant ile katılım gösteren firmalardan bazıları, Atakule GYO, Çilek Mobilya, Damat Tween, Era Mimarlık, Esse, Penti, Öncüoğlu + ACP Mimarlık, Rönesans Gayrimenkul Yatırım iken; Türkiye'den münferit katılım gösteren firmalardan bazıları ise; Colin's, Corio Türkiye, Defacto, Detail Retail Development, Emaar, Entegre Proje Yönetim , Estee Lauder, Ferko, Fiba Group, Flormar Cosmetics, Hafele, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı, İpekyol, Kanyon, Karaca, Kidzania İstanbul, Koton, LC Waikiki, LTB Jeans, Mavi Giyim, Metro Properties Gayrimenkul Yatırım, Prime Development , Qubicon Real Estate Investment, SAF GYO , Süvari, Switch International, Teknosa, Tesco Kipa, TSKB Gayrimenkul Değerleme, Vastned ve Ziylan…

Esse ve Çilek Mobilya Batı Ülkelerinde Büyüyecek

Türkiye'de 34 şehirde 112 mağazaya ulaştıklarını söyleyen Esse Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali, uluslararası AVM yatırımcıları ile tanışmak amacıyla bu sene MAPIC'te yer alacaklarını belirtti. Kuruldukları 2002 yılından bu yana geçen 12 yıl içerisinde Türkiye'de 34 şehirde 112 mağazaya ulaştıklarını belirten Şeftali, ''Lokasyona göre ürün sunumu yaparak uzman ev perakendeciliğinde farkımızı yurtiçinde kanıtladık. Bundan sonra tecrübemizi kullanarak uluslararası pazarda büyüme potansiyelimizin yüksek olduğunu ve güçlenmek içinde Batı'da büyümenin gerektiğini düşünüyoruz'' açıklamasını yaptı.

Dünyada 66 ülkede 444 satış noktası ile hizmet veren Çilek Mobilya da istikrarlı bir strateji ile AB ülkelerinde büyümeyi hedefliyor. 2023 yılında 1.100 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çiçek, MAPIC'e katılarak, başta Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere AB ülkelerinde yeni girişimciler bulma hedefimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Orka Holding Körfez Bölgesini Hedefledi

Alışveriş merkezi yatırımcıları ile perakendecilerin buluştukları nokta olan MAPIC'e Orka Holding de katılacak. Romanya'da 10 mağazaya ek 2 yeni mağaza, İspanya'da ise 3. ve 4. mağazalar için görüşmeleri sürdürdüklerini açıklayan Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, ''Rusya'da Eylül ayının ilk yarısında arka arkaya  ilk 4 mağazamızı açtık, hedefimiz bu bölgede 10 mağaza ile büyümeyi sürdürmek'' dedi. Orka Holding'in Rusya, İspanya ve Romanya dışında kendi yatırımıyla büyümeyi hedeflediği diğer ülkeler arasında Polonya, Kazakistan, ve Körfez Bölgesi ülkeleri ( Emirlikler, Kuveyt ve Katar) yer alıyor. Kendi yatırımları dışında, Franchise ve Corner  metodlarıyla  40'a yakın ülkede, toplamda 350 satış noktasına sahip.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Perakende Markaları Yurtdışında Büyüme Atağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement