Türkler Artık Masadalar - Son Dakika
Güncel

Türkler Artık Masadalar

Türkler Artık Masadalar

Yalovalı Faruk Acar, New Jersey Eyaleti Kongresman'i Bill Pascrell ile biraraya geldi.

19.10.2012 11:45

ABD'de yaşayan ve Türk- Amerikan toplumunun liderlerinden Yalovalı Faruk Acar, önümüzdeki Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi, ABD Başkanı Obama'ya kongrede en yakın isimlerden biri olan New Jersey Eyaleti Kongresman'i Bill Pascrell ile biraraya geldi.

Federal Building'deki Bill Pascrell'in Resmi Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede Pascrell'in ofis görevlileri görüşmeyi videoya alarak kayıt tuttu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı, Yalova'nın ABD'deki gururu Faruk Acar, geçtiğimiz günlerde ABD'nin en etkin siyasetçilerinden ve Başkan Obama'nın parti içindeki 'A Takımı'ndan New Jersey Kongresman'i Bill Pascrell ile özel olarak görüştü.

Federal Building'deki Bill Pascrell'in Resmi Ofisi'nde yapılan ve 2 saatten fazla süren görüşmede, Türk Amerikan İlşkileri, Suriye, Amerika'da yaşayan Türklerin konuları ele alındı.

Görüşmeden sonra konu ile ilgili olarak Türk Amerika toplumuna açıklama yapan Faruk Acar, "Sayın Kongresman, Türk Toplumu'na ve Türkiye'ye çok yakın bir Amerikalı politikacı. Kendisi Amerikan Kongresi'nde de 'Türk Amerikan Dostluk Grubu' üyesi. Ayrıca; Başkan Obama'ya yakın bir isim. Özellikle eğitim konusunda Başkan Obama'ya danışmanlık yapıyor. Kendisi ile seçim öncesi görüştük. Görüşmemiz oldukça faydalı geçti." dedi.

Faruk Acar, "Sayın Kogresman bana öncelikle Türk Amerikan ilişkileri konusunda 'Türk Amerikan Dostluk Grubu üyesi bir kongresman olarak benim görevim; ABD-Türkiye ilişkilerini güçlendirmektir. Bu demek değildirki her şeyde aynı fikirde olalım. Bizim herşeyde aynı fikirde olduğumuz bir ülke de yok. Ancak, biz iki ülke olarak birbirimiz karşılıklı olarak çok saygılıyız. Biz her zaman birbirimize yardım etmekte hazır olan ülkeleriz. Bizim karşılıklı olarak birbirimize çok ihtiyacımız var' dedi. Bununla birlikte Sayın Kongresman, şu anda Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'de çok güçlü bir ülke olduğunu da belirtti" diye konuştu.

Faruk Acar, görüşme sırasında gündemdeki Suriye meselesini de konuştuklarına dikkat çekerek, Kongresman Bill Pascrell'in "Türkiye, Ortadoğu'daki sorunların çözümünde çok önemli anahtar ülke. Gördükki Türkiye Suriye rejimine karşı nasıl durulacağını çok güzel gösterdi. Suriye'deki bir sürü insan, rejimden kaçarak Türkiye'ye sığındı. Türkiye bunlara kucak açtı. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya bile kendisine güç vermektedir. Türkiye'nin bölgede etkisi çok büyüdü. ABD bundan çok mutludur" şeklinde konuştuğunu da söyledi.

Faruk Acar, Kongresman Bill Pascrel ile yapılan görüşmede Amerika'da yaşayan Türkleri de ele aldıklarını Kaydetti. Acar, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçimlerde Bill Pascrell'in kendilerini davet ettiği her etkinliğe katıldıklarını, ve kendisine sürekli destek verdiklerini sözlerine ekledi. Faruk Acar, Kongresman Bill Pascrell'in "Türkler senelerce evvel buraya geldiler. Önceleri küçük işlerde çalıştılar. Sonra daha güzel işler yaptılar. Şimdi her yerdeler artık. Büyük mücaddele verdiler. Çok iyi işlerin sahibi oldular. Ve artık masaya oturdular" dediğine de vurgu yaptı. 

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkler Artık Masadalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement